PUPS: Isključeni smo iz pregovora

PUPS je praktično je isključen iz pregovora o formiranju nove vlade i nije konsultovan oko programskih principa i o međustranačkoj podeli resora, piše Danas.

Info

Izvor: B92, Beta

Petak, 06.07.2012.

23:58

Default images

"Umesto da u razgovorima o vladi učestvujemo kao ravnopravan partner, svedeni smo na dekor za tv kamere... Bićemo u vladi isključivo ako nas tretiraju s poštovanjem i ako naša tri ključna principa budu uvažena", kažu u PUPS-u.

Kako je Danasu rečeno u PUPS-u, ako se situacija oko učešća u pregovorima o formiranju vlade ne promeni, Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i Ujedinjeni regioni Srbije mogli bi da ostanu bez tog partnera i bez većine u parlamentu. Navode i da SNS, SPS i URS u pregovorima o vladi nisu razmatrali tri principa s kojima je PUPS vodio izbornu kampanju na listi sa socijalistima i Jedinstvenom Srbijom - "penzije da prate plate", da socijalna politika Beograda bude model za Srbiju i da se usvoji zakon o socijalnom preduzetništvu.

PUPS je, pojedinačno gledano, druga stranka po jačini u koaliciji sa SPS-om - od ukupno 44 poslanika SPS ima 22, PUPS 15, a JS sedam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: