Ljajić:Pomaci ka vladi milimetarski

Iako sve stranke tvrde da su usaglasile principe buduće vlade, istinskih pomaka nije bilo, kaže lider SDPS-a Rasim Ljajić.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.06.2012.

22:34

Default images

Ljajić kaže da su svi dosadašnji međustranački pregovori bez opipljivih rezultata.

"Pomaci su praktično milimetarski", kaže Ljajić, i dodaje da svakog dana kao da pregovori počinju iznova.

"Interesi stranaka koje su činile dosadašnju vladajuću koaliciju očigledno se sada razilaze. Promenile su se političke okolnosti posle predsedničkih izbora i imamo novu realnost koja je sve iznenadila. Ne možemo da zanemarimo te okolnosti. U skladu sa tim, otežan je i novi dogovor DS i SPS", kaže Ljajić.

Ljajić kaže da u ovom trenutku ključ nove vlade nije u rukama DS.

"Istina je da se dosadašnji partneri DS sada premišljaju na koju im je stranu korisnije da se opredele. Da zavisi od naše izborne liste, vlada bi brzo bila i formirana", kaže Ljajić, i dodaje da SPS drže ključeve buduće vladajuće koalicije.

Ljajić ponavlja da velika koalicija DS-SNS-SPS ne bi bila loša opcija za Srbiju u ovom trenutku.

"Važno bi bilo da uz demokrate i naprednjake u tom savezu budu i socijalisti. To bi bila ubedljiva i stabilna skupštinska većina. Na neki način, to bi mogla da bude vlada nacionalnog spasa i potpuni izraz narodnog jedinstva u situaciji teške ekonomske, ali i političke krize. Ta opcija bi obezbedila stabilnost. Mnogo lakše i odlučnije bi mogli da se rešavaju veliki i teški problemi", objašnjava Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: