Pajtić: Vlada APV do kraja juna

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić očekuje da će nova pokrajinska Vlada biti formirana do kraja juna i pre većine u republičkom parlamentu.

Info

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.06.2012.

17:51

Default images

On je u Subotici izjavio da pregovori o formiranju republičke vlade ne utiču na razgovore koji se vode o budućoj vladi na pokrajinskom nivou, dodajući kako je siguran da će većina u pokrajini biti formirana pre većine u republičkom parlamentu.

Pajtić je potvrdio da vode razgovari o formiranju pokrajinske vlade i ocenio da je situacija “mnogo relaksiranija” nego na republičkom nivou, pošto “Demokratska stranka može sama da formira vladu”, ali da to neće učiniti, kao što nije učinila ni prošli put.

“Želimo da oko programa privlačenja stranih investicija, obezbeđivanja najviših standarda usluga u zdravstvu, obrazovanju, zaštiti ljudskih i manjinskih prava obezbedimo što širu podršku i političkih stranaka, a samim tim i građana Vojvodine”, rekao je Pajtić.

On je rekao da DS razgovara sa “tradicionalnim partnerima”.

“Mi ćemo do kraja juna imati i konstituisanu vladu Vojvodine. Neće se desiti da ti razgovori traju mnogo duže. Očekujem da ta vlada i u naredne četiri godine bude uspešna i savim je sigurno da će biti vrlo stabilna jer će imati veliku podršku u Skupštini Vojvodine”, rekao je Pajtić.

On tvrdi da pregovori oko formiranja republičke vlade nemaju “uzročno-posledičnu vezu” sa formiranjem Vlade u pokrajini, jer je drugačija konstalacija snaga u pokrajinskom parlamentu.

“Stranke koje pre četiri godine nisu participirale u republičkim institucijama, zbog toga što možda nekom od partnera nisu bile prihvatljive, više to nisu i u tom smislu nema razloga da ne participiraju u republičkim institucijama, tako da nema neposrednog odnosa između formiranja većine u dva parlamenta”, rekao je Pajtić.

Po pitanju broja sekretarijata i raspodele resora po političkim strankama Pajtić ne očekuje “drastične razlike” u odnosu na sadašnji sastav.

“Iako ja idem na to da ta Vlada bude još manja nego što je bila prethodna, teško je smanjivati broj sekretarijata jer smo već izvršili redukciju njihovog broja u sadašnjem mandatu. Što se personalnih rešenja tiče, najvažnije je da to budu ljudi koji će na kvalitetan način raditi svoj posao, a manje su važna njihova imena i stranke koje ih predlažu”, rekao je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: