"Šta je Nikolić rekao za Vukovar"

Novinar nemačkog lista Frankfurter algemajne cajtung Mihael Martens preneo je šta mu je Nikolić rekao u delu intervjua koji se odnosi na Vukovar.

Info

Izvor: Tanjug

Subota, 26.05.2012.

19:58

Default images

Martens je autor razgovora sa novoizabranim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, koji je uzburkao javnost.

"Pitao sam Nikolića zna li da danas u Vukovaru ima više Srba nego pre 10 ili 15 godina i da se tamo Hrvati neće vratiti, a Srbi hoće.Nikolić mi je odgovorio, citiram: 'To je zato što je Vukovar bio srpski grad, nemaju se šta tamo Hrvati vratiti' ",kaže Martens.

Nemački novinar je rekao i da postoji audiozapis tog intervjua, koji je objavljen sredinom maja i da mu je Nikolić odgovorio da mu za objavljivanje ne treba autorizacija.

Kancelarija novoizabranog predsednika Srbije i vršilac dužnosti predsednika SNS-a Aleksandar Vučić demantovali su da je Nikolić ikada ijednom listu izjavio da je Vukovar srpski grad i da Hrvati u njega ne treba da se vraćaju.

"Predsednik Nikolić nije bilo kojem listu, od dana kada je formirana Srpska napredna stranka, a kamoli izmedju dva izborna kruga, dao bilo kakvu izjavu u kojoj je rekao da je Vukovar srpski grad i da Hrvati nemaju šta da se vraćaju u njega", navodi se o saopštenju kancelarije Nikolića. Vučić je sinoć izjavio za Dnevnik 3 HRT-a da je, kako prenosi ta televizija na svom sajtu, "Nikolić to govorio nekada, ali to nije ono što govori danas".

"Nikolić danas želi da gleda u budućnost i želi mir i stabilnost u regionu. Stub te stabilnosti moraju biti dobri odnosi Hrvatske i Srbije. Uveren sam da će prvi put biti moguće rešavati i probleme koji su ranije stavljani pod tepih", rekao je Vučić, kako prenosi HRT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: