Ko ima većinu za vlast u Leskovcu?

Leskovac -- SNS, URS, Nova Srbija, Jedinstvena Srbija i DSS potpisali su koalicioni sporazum o formiranju lokalne vlasti u Leskovcu. DS i SPS tvrde da oni imaju većinu.

Lokalni lider SNS-a Goran Cvetanović kaže da će danas potpisana koalicija imati 41 od ukupno 75 odbornika u Skupštini Leskovca. Istovremeno je lider URS-a Slaviša Zlatnović demantovao navode da su iz koalicije koju predvodi četiri odbornika prebegla u redove DS-a.

"Sa svim odbornicima sam razgovarao i svi su tvrdili da ostaju privrženi našoj koaliciji", kazao je Zlatanović.

Predstavnici SNS-a, Ujedinjenih regiona, Nove Srbije, Jedinstvene Srbije i DSS-a rekli su na zajedničkoj konferenciji za novinare da su ih spojila programska načela i dogovor da se odluke u budućoj vlasti donose konsenzusom.

DS, koja je osvojila 22 mandata, i Socijalisticka partija Srbije (12 mandata) saopštile su juče da su formirale skupštinsku većinu i za 1. jun najavile održavanje konstitutivne sednice Skupštine Leskovca.

Prema navodima iz te koalicije, do skupštinske većine došlo se tako što su podršku dale dve odbornice Narodne partije Maje Gojković i jedan odbornik Reformističke stranke.

Te dve stranke su na izborima učestvovale u koaliciji sa URS-om, a u DS su kazali da je u njihove redove prešla i jedna odbornica URS-a.