KG: I DSS u lokalnoj vlasti

U Kragujevcu je potpisan sporazum o formiranju vladajuće većine, a u gradsku vlast će, pored ranije najavljenih stranaka, ući i DSS.

Info

Izvor: Beta

Četvrtak, 24.05.2012.

15:20

Default images

Tako će novu kragujevačku vlast činiti Zajedno za Šumadiju, G17 plus, koalicija SPS-PUPS-JS, koalicija LDP - SPO i DSS. Sporazum o zajedničkom vršenju vlasti potpisan je u prostorijama stranke Zajedno za Šumadiju, čiji je lider gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

Na osnovu tog sporazuma u gradskoj skupštini će vladajuća većina imati ukupno 57 od 87 odborničkih mandata, od čega lista "Veroljub Verko Stevanović - Zajedno za Kragujevac, URS ima 37 mandata, koalicija na čelu sa SPS-om 10, a Preokret-SPO i DSS po pet mandata.

Stevanović je nakon potpisivanja sporazuma novinarima rekao da je koalicija napravljena "u dahu, bez problema" i podsetio na poziv iz izborne kampanje i drugim strankama da se okupe oko zajedničkih ciljeva.

"Sa 57 odbornika imamo većinu u skupštini i radićemo sa puno elana i još više uspeha", rekao je Stevanović i najavio da će na sutrašnjoj sednici gradskog parlamenta reći da su i svi drugi "dobronamerni iz opozicije dobrodošli".

Prema njegovim rečima, u radu se mogu očekivati i problemi.

"Biće krize i problema, ali tvrdim da ćemo mi napraviti iskorak u Kragujevcu i za to su garancija ovi ljudi koji predvode stranke koje su ušle u koaliciju", rekao je Stevanović.

Predstavnici ostalih stranaka i koalicija koji su potpisali sporazum izjavili su da će dati puni doprinos realizaciji zajedničkih ciljeva, pre svega ekonomskom jačanju Kragujevca i smanjenju nezaposlenosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: