Goati: Tadić je žrtveno jagnje

Beograd -- Analitičar Vladimir Goati ocenio je da je predsednik Demokratske stranke Boris Tadić "žrtveno jagnje" loše vladajuće politike.

"Predsednik DS bio je personifikacija i nekakva žrtva svega onoga što se očekivalo i što je mimoišlo partiju, tako da se sve sručilo na njega, počevši od ekonomskih problema na koje zaista Srbija nije imala mnogo uticaja, ali i dosta grešaka kojima je kumovala DS", rekao je Goati agenciji Beta.

On je dodao da je greška bila između ostalog u neodlučnoj brobi protiv korupcije do jedne veoma loše reforme pravosudnog sistema.

Govoreći o formiranju buduće vlade, on je rekao da naprednjaci imaju veoma slab koalicioni potencijal te da će vlada ostati ista kao što je i do sada bila.

Goati je dodao da SNS može formirati vladu samo ako se desi neko čudo, ali je napomenuo i da se u Srbiji čuda dešavaju često.

On je rekao da Tomislav Nikolić kao predsednik nema izvršnu vlast i da će predstavljati samo još jedan par očiju koji će pored NVO i manjina u parlamentu nadgledati rad Vlade Srbije, što uopšte nije loše jer je dosad sva vlast bila kocnentrisana u rukama jedne stranke.

"Nikolićevo mišljenje će biti važno i neće moći nijedan mediji da ne saopšti neku kritiku, on će prosto biti još jedan par očiju koji nadgleda vladu", istakao je Goati.