"Nikolić ide Putinovim stopama"

Predsednik NS Velimir Ilić čestitao je svim građanima izbor Tomislava Nikolića za predsednika i naveo da očekuje da će Nikolić poći putem Vladimira Putina.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.05.2012.

12:02

Default images

Tomislav Nikolić poći će stopama Vladimira Putina i za kratko vreme preporoditi Srbiju, veruje Velimir Ilić. On dodaje da će Srbija uz Nikolića doživeti svoj razvoj. Međutim, koalicioni partner naprednjaka kaže da još nisu počeli pregovori o formiranju vlade. U DSS, koja je u drugom krugu podržala Nikolića, ne misle da je formiranje vlade prioritet.

Tomislav Nikolić preporodiće Srbiju za mesec dana kao što je to svojevremeno uradio Vladmir Putin kada je došao na čelo Rusije, uveren je Velimir Ilić.

"Ja sam bio u Rusiji tokom Jeljcinove ere, kada je vladao javašluk i korupcija a onda, kada se pojavio Vladimir Putin, Rusija se u jednom mesecu potpunu promenila. Poznavajuci Tomislava Nikolića verujem da u Srbiji više neće biti isto kao sto je do sada bilo", rekao je Velimir Ilić.

Međutim, Ilić tvrdi da još nije bilo zvaničnih razgovora o sastavu buduće vlade. Nije bilo ni priče o uslovima pod kojima bi se ušlo u koaliciju sa socijalistima.

"Toma će razgovarati o tome da onaj ko prihvati naš program i ko misli da je on dobar sigurno dolazi u obzir da napravimo vladu", dodao je Ilić.

Demokratska stranka Srbije i njen lider Vojislav Koštunica čestitali su Nikoliću pobedu, ali nisu razgovarali o budućoj vladi. DSS smatra da je normalno i prirodno da se poštuju određeni koraci.

"Prvo se konstituišu državni organi, pre svega Skupština Srbije, pa novi predsednik položi zakletvu i onda sledi drugi korak odnosno tad počinje i formalno proces za razgovore o formiranju nove vlade", rekao je Petar Petković iz DSS-a.

U DSS ne žele da govore ni šta očekuju od buduće vlade, jer će o tome će govoriti kada, kako navode, za to dođe vreme.

"Od danas u Srbiji neće biti isto kao do sada, krenuće sa razvojem pune demokratije. Niko neće pomisliti da krade i ošteti i građani će zato biti zahvalni", rekao je Ilić.

Naveo je da su "građani osetili da mora da dođe do promena".

"Kaznili su one koji su uzurpirali medije, zagovarali neistine, zagorčali nam život, uništavali sve pozitivno, ali narod se nije dao prevariti, i zato smo pobedili", rekao je Ilić, čija je Nova Srbija na izborima nastupila na zajedničkol listi sa Srpskom naprednom strankom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: