"Izaći će više od polovine birača"

CeSID, zajedno s novinskom agencijom Tanjug, organizuje izveštavanje o toku predsedničkih izbora. Nema dileme da će izaći preko polovine birača, kaže Blagojević

Info

Izvor: B92

Subota, 19.05.2012.

18:42

Default images

Za razliku od prethodnih izbornih procesa, ovog puta će čitava javnost imati uvid u proces pristizanja i obrade podataka i dinamiku promene izbornih rezultata.

Gostujući u vestima TV B92 programski direktor CeSID-a Marko Blagojević je objasnio da je plan za tako nešto postojao i ranije, ali je taj način praćenja izbora moguć jedino u uslovima kad ima malo učesnika na izborima. Tato nije bilo moguće pratiti protekle parlamentarne izbore na kojima je učestvovalo 18 izbornih lista.

"Ovo će biti svojevrsni EKG oba kandidata, i rezultati sa svih biračkih mesta našeg reprezentativnog uzorka će se prikazivati na velikom ekranu....Imamo 1000 posmatrača širom Srbije. Imali smo i poziv da se poveća broj naših posmatrača, ali zakon ne daje mogućnost za tako nečim između dva izborna kruga," rekao je Blagojević.

Upitan kakva su očekivanja što se tiče izlaznosti u drugom krugu predsedničkih izbora, Blagojević je podsetio na 2004. godinu kada je izlaznost u drugom krugu bila 40 odsto, a 2008. čak 70 odsto.

On je napomenuo da se može očekivati solidna izlaznost, i da nema dileme da će izaći preko polovine birača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: