Nikolić: Tuča ako bude krađe

Beograd -- Tomislav Nikolić najavio da će on lično i cela stranka braniti fizički svaki glas u drugom krugu predsedničkih izbora. Neće biti krađe ili se tučemo, kaže on.

"Moram da se organizujem da me ne pokradu u drugom krugu. Ovoga puta neće moći da bude krađe ili ćemo da se tučemo zaista kada god budu hteli da kradu", rekao je Nikolić na sastanku sa članovima Gradskog odbora SNS Beograda.

Nikolić je rekao da je spreman da se lično fizički tuče na biračkom mestu na kome bude krađe i da neće biti zapisnika sa mesta gde se utvrdi krađa.

On je odbacio tvrdnje DS da je njegov poziv da se brane glasovi gradjana - poziv na nasilje.

"Nakon što su pokrali glasove gradjana Srbije i zloupotrebili institucije da pokušaju da zataškaju kradju, predstavnici DS imaju drskosti da kažu da je poziv Tomislava Nikolića da se brane glasovi gradjana i njihovo pravo na izbor - poziv na nasilje", navedeno je u saopštenju SNS.

Ta stranka je poručila da će nastaviti da se bori za fer i poštene izbore. Demokratska stranka je osudila te izjave uz ocene da se obistinilo ono na šta su sve vreme upozoravali, da je "politika Nikolića nepredvidiva, a njegov izbor predstavlja opasnost za stabilnost i mir u Srbiji".

Nešto ranije danas Srpska napredna stranka na čijem se čelu Nikolić nalazi, optužila je Tužilaštvo iz kog je danas saopšteno da nije bilo izborne krađe, o čemu su govorili naprednjaci, da je samo produžena ruka DS-a.

Iz SNS kažu da je Tužilaštvo postalo samo oruđe u rukama Demokratske stranke i da se ne služi ni jednom jedinom činjenicom, kao da bi posle izbora trebalo utvrditi i njihovu ulogu u izbornoj pljački.U saopštenju SNS je Tužilaštvu postavila pitanje kako je moguće da su predstavnici Republičke izborne komisije, DS i Tužilaštva tvrdili da je samo u Zaječaru ukraden izborni materijal, a sad je "odjednom ukraden i u Pančevu".

SNS je upitala i kakva je to "regularna procedura" kada se glasački listići ne poklapaju ni sa jednim biračkim mestom u Pančevu, ko je, kako i kad ukrao izborni materijal i jesu li i u Ivanjici nestali birački materijali, kao i gde i sa kojim biračkim mestom se poklapa sadržaj nadjenih listića.

Portparol republičkog tužioca Tomo Zorić izjavio povodom tvrdnji SNS-a da je bilo krađe izbora, da je izborni materijal ukraden posle prebrojavanja glasova kao i da nije bilo falsifikovanja zapisnika sa biračkog mesta, jer su listići oduzeti posle procesa prebrojavanja glasanja.

U DS navode da su raskrinkane obmane Tomislava Nikolića, da je potvrđeno da se ne može govoriti ni o kakvoj izbornoj kradji nego o izbornom porazu za koji lider SNS obmanama i nasiljem traži izgovor.