DS zove još kontrolora OEBS-a

DS pozvala OEBS-a i CESID da u drugom krugu predsedničkih izbora upute veći broj posmatrača na biračka mesta u Srbiji i pojačaju kontrolu izbornog procesa.

Info

Izvor: Beta

Ponedeljak, 14.05.2012.

13:52

Default images

Iako su sve nadležne institucije odgovorno radile na ispitivanju svih pritužbi i pokazale neosnovanost prigovora kojima se dovodi u pitanje regularnost izbora, postoji opravdana zabrinutost da će i u drugom izbornom krugu doći do sličnih pokušaja, navedeno je iz Demokratske stranke.

Ta stranka je istakla da je "duboki interes da imamo fer i regularne izbore i da se legitimitet izabranih institucija ne dovodi u pitanje", navodeći da se borila za demokratske izbore, za transparentnost i proverljivost izbornog postupka, za poštovanje izborne volje grđjana.

"Zato apelujemo da OEBS i CeSID upute veći broj posmatrača na biračka mesta u Srbiji i da pojačaju kontrolu izbornog procesa. Molimo Vas da u izbornom procesu, od njegovog početka do kraja, budete uključeni u većem obimu i pomognete da drugi krug predsedničkih izbora u Srbiji prođe mirno, bez incidenata, kako se ni na koji način ne bi dovela u pitanje volja građana izražena na izborima", piše u saopštenju DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: