Tadić: Naprednjaci, primirite se

Kandidat za predsednika i lider DS Boris Tadić poručio je naprednjacima da se primire i da će svaki rezultat na izborima biti proveren.

Info

Izvor: B92

Subota, 12.05.2012.

15:17

Default images

"Niko nema pravo da zbog nezadovoljstva izbornim rezultatom naružuje sliku Srbije u svetu. Primirite se, proverićemo svaki rezultat na ovim izborima, jer je to važno za našu zemlju", istakao je on.

"Idemo dalje kao zemlja, demokratija, građani i različiti narodi ujedinjeni u potrebi za dobrim. Ja od toga neću odustati i zbog toga mi je namera da pobedim na ovim izborima na fer i demokratski način", dodao je lider DS.

Tadić je, obraćajujći se građanima u Adi, poručio da na srpskoj političkoj sceni ima onih koji izbore žele da naruže pretnjama i ružnim rečima i poručio im: "Primirite se i vodite računa da ćete sutra morati da računate na poslednice svojih reči i onoga što činite". On je istakao da se ne sme dozvoliti da Srbija ponovo pokaže svetu svoje ružno lice, jer je tokom izbornog procesa posmatraju investitori i državnici, a pažnja svetske javnosti je usmerena na Srbiju.

"Ono što danas pokazujemo je jako važno. Pokazujemo naše lice Evropi i svetu, ali i potencijalnim investitorima koji jedini mogu da otvore nova radna mesta u onom broju koji nam je potreban", rekao je Tadić i dodao da je ponašanje političara na izborima zbog toga od presudne važnosti.

Komentarišući izjavu Nikolića da je blizak odluci da odustane od drugog kruga predsedničkih izbora, rekao je da je svako je gospodar svoje sudbine, da je problem u politici što ljudi koji se bave tim poslom jesu gospodari i tuđih sudbina, ali da "nam je svakako potrebno odgovorno ponašanje u ovom trenutku".

Na konačan rezultat izbora, prema njegovim rečima, utiču samo oni koji učestvuju, a ne oni koji bojkotuju. "Bojkot izbora ne vodi ničemu i nema uticaja na ishod izbora", naglasio je on.

Tadić je, prilikom obilaska Žeželjevog mosta u Novom Sadu, izjavio da u ovom slučaju nadležnost imaju pre svega institucije, kao RIK, NVO koje obavljaju monitoring izbora i međunarodne organizacije poput OEBS-a, a na kraju i sudovi, tužioci i policija.

"Neka institucije rade svoj posao i proveravaju svaku potencijalnu nepravilnost", istakao je lider DS.

"Izbrojaćemo glasove svakog nevernog Tome"

Foto: Tanjug
Tadić je u obraćanju građanima u Senti rekao da Srbija odmah nakon izbora mora da dobije stabilnu vladu, i to i na nivou Republike i pokrajine, koja će sprovesti mere štednje, ali istovremeno ofanzivno krenuti da radi na zapošljavanju i otvaranja novih radnih mesta.

On je rekao da od građana traži da obavezno izađu na izbore i odluče kako će da izgleda njihova budućnost, budućnost Sente, Vojvodine, Srbije i svih građana.

"Pozivam vas da 20. maja izađete na izbore i za drugi krug u Vojvodini, jer je to važno da bi mogla da se formira stabilna vlada i pozivam vas da na demokratskim izborima glasate. Izbori su demokratski, izbrojaćemo glasove za svakog nevernog Tomu ako treba i pet puta i posle toga nastavićemo napred", istakao je lider DS.

Tadić je dodao da mu je od izuzetne važnosti kako će proteći izborni proces u Srbiji i pozvao sve učesnike da do kraja izbora, kada su oči uprte u Srbiju, pokažu odgovornost za demokratski proces i izbore koji su kruna demokratije.

On je rekao da je Srbija taman uspela da izmeni sliku o sebi u svetu, i da je nakon teških 90-tih godina danas postala ključni faktor stabilnosti u regionu.

"Danas postoje politički činioci koji bi hteli da naruže lice Srbije i da je vrate u 90-te godine", ukazao je on i dodao da svi građani svojim glasovima na izborima moraju to da onemoguće.

Tadić je naglasio i da postoje institucije i državni sistem te da se ništa ne može rešavati na ulicama, a pogotovo ne nasiljem.

"Miran sam i odlučan"

Boris Tadiæ u Kanjiži (Tanjug)
Tadić je posetio danas i Kanjižu, gde je rekao da je potrebno da Srbija dobije stabilne institucije koje su u stanju da donose odluke, pa je zbog toga bitno izaći na drugi krug pokrajinskih i predsedničkih izbora u Srbiji.

"Moje reči su mirne, ali to ne znači da nisma odlučan. Jako sam odlučan i boriću se svakog dana. Tražim od vas odlučnost, jer nije svejedno kako izgleda vlada Vojvodine, kao i ko je predsednik Srbije", poručio je on.

"Potrebne su nam stabilne institucije koje su u stanju da donose odluke koje nas vode ka sigurnoj budućnosti, koje su u stanju da preseku kada je potrebno, a ne da svaki put kada je teško padnemo u očaj, štrajk i protest i kukamo na neku višu silu što nismo ostvarili što smo želeli. Da bismo u realnosti ostvarili želje, moramo teško planirano i marljivo da radimo svaki dan", rekao je on.

Tadić je ocenio da je najbolji lek za svaku boljku u Srbiji otvoreno radno mesto, a to je moguće ostvariti samo ako srušimo barijere za male preduzetnike koji bi mogli da prošire svoje aktivnosti za još jednog cocveka ili još efikasniji lek - da veliki investitori dolaze u Srbiju i otvaraju nova radna mesta.

"Postigli smo veliki uspeh, ali to nije dovoljno, jer potrebne su stotine hiljada radnih mesta da tu najveću boljku izlečimo", kazao je on, podsećajući da je Srbija prošle godine bila zemlja sa najvećim investicijama u regionu.

Mrkonjić: SPS daje punu podršku Tadiću

Foto. Tanjug
SPS sa Ivicom Dačićem na čelu i svim svojim članovima daje punu podršku Borisu Tadiću u kandidaturi za predsednika Srbije, kaže potpredsednik te stranke Milutin Mrkonjić.

On je, nakon obilaska početka radova na Žeželjevom mostu u Novom Sadu, izjavio Tanjugu da su koalicija okupljena oko Demokratske stranke, koalicija SPS-a i treći partner dobili punu podršku građana za naredni mandat.

Mrkonjić je kazao da početak radova na Žeželjevom mostu označava novi razvojni ciklus Srbije.

"Pun doprinos tome dao je danas predsednički kandidat, a nadam se od iduće nedelje ponovo predsednik Srbije Boris Tadić", rekao je on.

On je zahvalio Tadiću što je danas obišao radove na mostu, podsetivši da je on u prethodne četiri godine, kao predsednik Saveta za infrastrukturu, dao veliki doprinos svim razvojnim projektima u zemlji, pre svega, onim vezanim za saobraćaj.

"Želim da kažem da ćemo i u naredne četiri godine, zajedno sa njim (Tadićem), graditi Srbiju i stvarati bolji život za građane", poručio je Mrkonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: