Tadić: Priče o krađi su podmetanja

Predsednički kandidat DS Boris Tadić odbacio je tvrdnje o izbornoj krađi, nazvavši ih podmetanja i podsetio da OEBS i RIK nisu imale primedbe na izborni proces.

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2012.

13:05

Default images

On je istakao da će uprkos tome pobediti u drugom krugu predsedničkih izbora.

"Naši politički protivnici pokušavaju ovih dana da talasaju Srbijom i da jedne regularne izbore pretvore u takozvani preokret. Oni sada nama žele da pripišu sve ono što je njima bilo primereno, a to se u psihologiji zove projekcija", kazao je Tadić.

"Oni bacaju blato na moje lice, a blato se sliva sa njihovih lica već 20 godina, jer su ga sami okaljali svojim rečima i zlim delima koja
su činili i zlim namerama kojim prizivaju agresiju na naše ulice i trgove", rekao je kandidat DS pred građanima u centru Prokuplja i kazao da će bez obzira na sva takva podmetanja pobediti na izborima.

Tadić je nešto kasnije u Nišu istakao u izbronom procesu u Srbiji nije bilo nepravilnosti i da su to potvrdili i OEBS i Republička izborna komisija koje nisu imale primedbe na taj proces.

Tadić je odgovorajući novinarima na pitanja u Nišu rekao da su tvrdnje lidera SNS Tomislava Nikolića da se na biračkom spisku našlo 500.000 "mrtvih duša", rekao da su u pitanju spekulacije.

"Ne mogu stvarno to da komentarišem, to je sprekulacija. Ja slušam međunarodne i domaće institucije u tome i dobio sam informaciju da su izbori protekli u redu, a o tome su govorili i RIK i OEBS", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, sve nepravilnosti, koje su bile manjeg karaktera ispravljaju se kroz izborni proces eventualno sa ponavljanjem glasanja na određenim mestima, "baš kao što se desava svuda na evropskom kontinentu".

On je rekao da o izbornom procesu najbolje svedoče najoštrije sudije, odnosno međunarodne institucije poput OEBS-a.

"Nikakve primedbe na izborni proces nije bilo. To je normalan izborni proces uz neke sporadične normalne greške", istakao je Tadić.

Tadić je ponovio da će se o formiranju skupštinske većine razgovarati posle 20. maja, jer bi kako je naveo, "bilo neodgovorno kada bi se danas o tome govorilo".

"Izborni proces nije završen. Demokratija podrazumeva završetak izbornog procesa opredeljevinja građana. Predsednički izbori imaju poseban značaj za formiranje skupštinske većine i oko toga je danas objedinjena čitava Srbija" rekao je Tadić.

On je dodao da u tom kontekstu vidi i današnje izjave njegovih političkih oponenata.

"Sve je to razumljivo u jednom političkom izbornom procesu. Bilo bi samo opasno kada bi preraslo u nešto drugo, u neku vrstu nasilja i dovođenja u pitanje demokratskog karaktera našeg društva. Ta vremena su prošla i daleko su iza nas", zaključio je Tadić.

Tadić je danas rekao i da nije svejedno ko će biti predsednik države u narednom mandatu i da je ta odluka od najveće važnosti.

"Presudno je ko će biti predsednik Srbije u budućnosti, jer od tog čoveka će mnogo zavisiti i od toga koliko je odgovoran i kakve odluke donosi", rekao je on.

Tadić je kazao da je veoma bitno i "šta je taj čovek radio i govorio u prošlosti, jer se sve to meri u međunarodnim odnosima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

227 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: