Dačić: Prioritet mi je rad u MUP-u

Ivica Dačić kaže da je za njega prioritet da nastavi rad u MUP-u a da će eventualna funkcija na nekoj drugoj poziciji biti tema razgovora posle drugog kruga.

Info

Izvor: Beta

Sreda, 09.05.2012.

17:10

Default images

"Za mene je prioritet da nastavim rad u MUP. Šta ću biti posle, razgovaraćemo nakon izbora 20. maja", rekao je Dačić. On je potvrdio da je sa DS-om postigao dogovor o formiranju većine u parlamentu, ali je naveo da još nije bilo razgovora o ministarstvima i premijerskom mestu.

"Ono što je sigurno je da će parlamentarnu većinu praviti koalicija Borisa Tadića i naša koalicija i to je deo dogovora", rekao je Dačić posle sednice Gradskog odbora SPS u beogradskom Sava centru.

On je naveo da se danas nije razgovaralo o tome ko bi se eventualno pridružio koalicijama oko DS i SPS u formiranju većine.

"Nismo razgovarali za koga bi bilo mesta u toj vladi. Ta tema će da brine prvo najveću stranku u koaliciji, odnosno DS. Oni su najveća stranka, mi smo drugi", rekao je Dačić.

On je kazao da ne može da bude u vladi sa onim partijama čija se politika ne poklapa sa politikom SPS.

"Kako da pregovaram sa Tomom Nikolićem ako bi u toj vladi bio i Vojislav Koštunica koji se zalaže da se prekinu pregovori sa EU", naveo je on.

Dačić je ocenio da su spekulacije o URS-u ili LDP-u kao mogućem trećem koalicionom partneru "veštačka dilema".

On je rekao da očekuje da će velika većina pristalica SPS podržati Borisa Tadića u drugom krugu predsedničkih izbora koji će biti održan 20. maja.

"Naša koalicija je podržala Borisa Tadića, između ostalog, jer imamo dogovor o formiranju vlade. Glasanje za Borisa Tadića nije glasanje za nekog drugog već za naš dogovor sa njim", naveo je Dačić.

Da otkloni svaku nedoumicu, Dačić je, insistirao na podatku da premijersko mesto nije niko pominjao u današnjem razgovoru, a da je on prethodnih dana o tome govorio isključivo na nivou principa.

"Za mene je prioritet da nastavim rad u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a šta ću biti pored toga, to je manje važno. Ja mogu da ne budem ništa, važno je da sam lider koalicije koja ima 44 poslanička mesta i to u odnosu 25 SPS, 12 PUPS, 7 za JS", poručio je Dačić.

On je ipak podsetio da je dodadašnji premijer Mirko Cvetković obavljao i funkciju ministar finansija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: