Tadić: Znam ko će biti premijer

Kandidata za predsednika Srbije i lider DS Boris Tadić kaže da još uvek niko nije razgovarao o skupštinskoj većini, jer izborni proces nije završen.

Info

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 09.05.2012.

13:51

Default images

"Niko nije razgovarao o većini, već svi pokazuju nameru da se ona formira na prirodan način od stranaka koje su saglasne strateškim ciljevima Srbije, načinom kako bi se ona vodila u budućnosti i principima koji bi bili važeći za buduću skupštinsku većinu“, rekao je Tadić tokom obilaska revitalizovanog rudnika bakra Cerovo, u blizini Bora.

To je sve, kako je naglasio, u korist građana, a ne zbog koristi stranaka. Sve to, prema Tadću mora da bude realizovano, ali posle predsedničkih izbora.

"Prvo da se završe predsednički izbori, pa onda o skupštinskoj većini. Siguran sam da će Srbija da nastavi sigurnim putem", rekao je Tadić.

On nije otkrivao mnogo detalja o dogovoru koji je postignut jutros sa SPS-om i njenim koalicionim partnerima PUPS-om i JS, ali je rekao da zna ko će bit budući premijer.

"Znam ko će biti premijer, ali neću da vam kažem. Zašto neću da vam kažem, zbog toga što...sve po redu".

Tadić nije hteo da kaže novinarima nije hteo da kaže ni ko će biti treći član vladajuće koalicje - da li URS ili LDP.

"Novinari su mnogo zainteresevana ljudska bića, a ja ću ih ostaviti malo u neizvestnosti", rekao je Tadić.
Foto: B92
Tadić je rekao da se politikom bavi, ne da bi postao predsednik, već da uspostavi šanse za bolju budućnost.

"Politikom se ne bavim da bih postao predsednik. Mene to ne zanima na taj način. Ne zanima me titula. Mene ne zanima da budem engleska kraljica u Srbiji“, rekao je on.

"Mene samo zanima da li će iza ovog posla koji radim ostati putevi, nova radna mesta, nova tehnologija, fakulteti, i da li će ispred nas biti uspostavljena šansa za boljom budućnošću“, kazao je Tadić.

Prema njegovim rečima, bitno je da se od „male Srbije“ napravi moćan spoljno-politički sistem u korist građana.

To je jedina svrha bavljenja ovim poslom, zaključio je Tadić.
Foto: B92
Upitan o mogućnosti koalicije sa SNS-om Tadić je rekao da poštuje svaku političku instituciju Srbije, i da uvažava svaki glas koje su dobile političke stranke na ovim izborima, ali da ne vidi svrhu bilo kakve koalicije sa SNS.

"Ne vidim svrhu bilo kakve koalicije sa SNS jer bi ona bila nedelotvorna. Nije svrha politike doći na vlast zbog vlasti već doći u poziciju da se upravlja zbog toga da se nešto promeni i poboljša. Ja ništa ne mogu da promenim i poboljšam u koaliciji sa SNS“, objasnio je on.

Tadić je istakao da bi, kada bi imao ideju šta bi mogao da poboljša i promeni sa SNS on razmišljao o toj koaliciji.

"Ali ne vidim ništa što bi mogao, niti jednog stručnog čoveka koji bi mi doprineo unapredjenu pojedinih sektora države“, kazao je on.

Tadić je dodao da ako u budućnosti SNS, za nekih osam, deset ili dvanaest godina bude takva onda će predložiti DS da uđe u koalciju, ali je naglaso da ne veruje da će to biti moguće u narednim godinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: