TV duel Tadića i Nikolića 16. maja

Beograd -- Televizijski duel predsedničkih kandidata Borisa Tadića i Tomislava Nikolića biće održan 16. maja na Prvom programu RTS-a, javlja RTS.

Debata predsedničkih kandidata će trajati dva sata.

Nikolić je ranije danas pozvao Tadića na TV duel u sredu na RTS-u. Tadić je ubrzo prihvatio poziv svog rivala i predložio da duel bude održan već sutra.

Lider demokrata je pozvao Nikolića i na seriju debata kako bi sučelili mišljenja o svim važnim pitanjima za Srbiju.

Ubrzo se oglasila i Prva srpska televizija i ponudila Tadiću i Nikoliću na u sredu uveče organizuje TV duel, na šta je SNS u saopštenju odgovorio da je Nikolić slobodan u četvrtak i subotu uveče za televizijske duele.

I RTV B92 je još pre mesec dana uputila poziv za duel kao i za intervjue Izbornim štabovima DS i SNS, ali nam je tada rečeno da se duel može očekivati tek u drugom krugu i to najverovatnije, tradicionalno na Javnom servisu.

Oba kandidata takođe su otkazala dogovorene intervjue na B92 odlažući ih za drugi krug. B92 ponovo javno poziva oba kandidata da sučele stavove na RTV B92.

Prvi duel Tadića i Nikolića bio je pred drugi krug predsedničkih izbora juna 2004, a drugi, takođe pred drugi krug - januara 2008.

Tadić i Nikolić će se naći u drugom krugu predsedničkih izbora, koji će biti održan 20. maja.