4,3 odsto "belih listića"

RIK saopštava da je na predsedničkim izborima bilo 4,3 odsto "belih listića", a na parlamentarnim 4,19 odsto.

Tako su se na listićima našli betmen, čiča gliša, sunđer bob, ali i fudbaleri Dragan Džajić i Brazilac Kadua, koji je dan pre izbora postigao gol koji je Crvenu Zvezdu doveo do pobede nad Partizanom. Na društvenim mrežama "Fejsbuk" i "Tviter" "osvanuli" su razni šaljivi išarani glasacki listići, koji su snimljeni mobilnim telefonima glasača na samim birčakim mestima.

Pojedini glasači su tako davali svoje "predloge" za novog šefa države, medju kojima je i bilo i ime proslavljenog zvezdinog fudbalera Dragana Džajića, ali i aktuelnog zvezdinog fudbalera Brazilca Kadua, i ime predsednika SAD Barak Obama.

Pojedini birači očigledno nisu bili zadovoljni ni "ponudom" za novi saziv parlamenta, pa su tako precrtavali ceo listić, ali i ostavljali poruke "upravo ste dobili otkaz, pravac Biro za nezaposlene".

Među "predlozima" za liste na parlamentarnim izborima su i "besno pile", "za bolji život srećnih ljudi", piratska partija, "Kad je kriza - kiza"...

Kako su sve poništavani glasački listići možete pogledati u našoj glaeriji.

Ipak, hit djurdjevdanskih izbora je penzionerka sa Dorćola. koje je, kako su preneli pojedini mediji, pojela četiri glasačka listića uz jogurt.

Kako su mediji javili, ona se na to odlučila u znak protesta "zbog lošeg pravosudnog sistema".