Tadić: Ne trpim pritiske i ucene

Beograd -- Predsednički kandidat DS-a Boris Tadić izjavio je da sa drugim strankama još nije razgovarao o podršci za drugi krug predsedničkih izbora.

On je dodao da podršku traži od građana.

"Ne trpim pritiske i ucene. Nisam ih trpeo ni 2004. ni 2008. godine. Zdravo sa pritiscima", istakao je Tadić pred više od hiljadu pristalica koje su ga dočekale na trgu u Pančevu.

Tadić koji je počeo kampanju za drugi krug predsedničkih izbora 20. maja, pozvao je da se ispita da li je njegova imovina veća od onoga što je on zaradio i istakao da mu nije jasno zašto se njegovi protivnici plaše takve provere.

"Oni imaju kuće i stanove, a ja imam knjige, svoje i svojih roditelja. To je moja imovina", kazao je Tadić i dodao da je u životu radio mnoge poslove, bio prodavac novina, preduzetnik i proizvodjač igračaka, ministar, poslanik i predsednik.

On je zatražio da se sve njegove plate stave na jednu stranu, a imovina na drugu i uporedi.

Tadić se usprotivio tome da mu protivkandidat Tomislav Nikolić "govori o poštenju".

"Nikolić meni da govori o poštenju!? To je sa one strane pristojnosti", kazao je Tadić ali je istakao da ipak poštuje svog političkog protivnika i glasove koje je osvojio, ali ne i njegovu politiku koja "nanosi štetu građanima".

Tadić je naveo da su mu veći protivnici od Tomislava Nikolića oni koji u DS rade samo za svoj lični interes.

On je poručio da ipak treba razbiti famu da su svi političari nepošteni jer to nije istina i u DS postoje pošteni ljudi koji valjano obavljaju svoj posao.
Tadić je rekao da jedino DS vodi politiku približavanja Evropskoj uniji i da su građani to prepoznali.