Nikolić se čuo sa Dačićem

Lider SNS-a Tomislav Nikolić izjavio da još nije bilo razgovora sa socijalistima o formiranju nove vlade, ali da se tokom noći čuo sa Ivicom Dačićem.

Nikolić je izjavio da je sa liderom SPS-a razmenio čestitke u vezi sa izbornim rezultatima.

Nikolić je u Jajincima, gde je dan nakon opštih izbora nastavio kampanju, rekao da želi da bude predsednik svih građana i da poziva birače svih stranaka koje su se zalagale za promene da u drugom krugu predsedničkih izbora glasaju za njega.

Nikolić očekuje da će Srbija dobiti vladu posle drugog kruga predsedničkih izbora.

"Kako god da bude sastavljena ta vlada, ja ću sa njom da sarađujem kao predsednik Republike", rekao je Nikolić.

Lider naprednjaka je naveo da se tokom izborne noći čuo sa liderom SPS Ivicom Dačićem, ali da je u pitanju bio sam"kurtoazni" razgovor, odnosno razmena čestitki u vezi postignutih izbornih rezultata.

On je naglasio da je za "ozbiljniji razgovor" sa socijalistima oko formiranje nove vlade potrebno da se prvo "slegne mulj izmedju SPS i DS koji je podignut sinoćnjim Dačićevim nastupima".

Nikolić je ocenio da je lider SPS sinoć bio previše "euforičan" i da nije dobro to što preko medija "ucenjuje stranke koje su osvojile više glasova od SPS".

"Dačić takvim ponašanjem može da naljuti potencijalne partnere na političkoj sceni", rekao je Nikolić i na pitanje da li time implicira moguću saradnju sa DS dodao da ništa ne implicira.

Lider naprednjaka je, na pitanje da li računa na podršku D S S, s obzirom na izjavu lidera te stranke Vojislava Koštunice da je za to potrebno da se odrekne insistiranja na ulasku Srbije u EU, rekao da će tokom dana razgovarati sa Koštunicom, posle čega će moći nešto više da kaže o tome,

On je dodao da očekuje podršku birača koji su u prvom krugu glasali protiv politike Borisa Tadića i precizirao da time misli na one koji su glasali za DSS, SRS i pokret "Dveri".

Na pitanje o eventualnoj saradnji sa URS, Nikolić je podsetio da je lider te stranke Mladjan Dinkić još uoči izbora poručio da ne želi saradnju sa SNS, ocenjujući da je ta lista prešla cenzus zahvaljujući predsedničkom kandidatu Zoranu Stankoviću, a ne Dinkiću.

Nikolić je rekao da kampanju za drugi krug predsedničkih izbora počinje u Jajincima, jer je u tom mestu koalicija koju predvodi ostvarila najbolji rezultat i istakao da time želi da pokaže da se pobeda može ostvariti i u svim drugim mestima u Srbiji.