Vođa "Alkatraza" slavio sa Dačićem

Beograd -- Među onima koji su sinoć slavili sa Ivicom Dačićem bio je i jedan od vođa navijačke grupe Partizana “Alkatraz” Aleksandar Vavić.

Prema saznanjima “Insajdera” protiv Vavića je policija poslednjih godina podnela 12 krivičnih prijava za razna krivična dela. On je i osuđivan, ali do danas nema nijednu pravosnažnu presudu.

Vavić je bio zadužen za trubače i bakljadu uz koje su socijalisti proslavljali izborni uspeh. Uočen je na fotografijama i snimcima objavljenim tokom izborne noći.

Predsednik SPS-a i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je moguće da je proslavi izbornih rezultata socijalista prisustvovao i osuđivani vođa navijača Partizana i najavio da će za to posledice snositi odgovorni u SPS koji nisu obratili pažnju na bezbednosne aspekte.

"Moguće je da su bili razni ljudi jer su to veče vrata bila otvorena za sve. Ako su bili, onda će snositi odgovornost u partiji oni koji nisu obratili pažnju na bezbednosne aspekte", kazao je Dačić novinarima na proslavi dana i slave Protivterorističke jedinice u Lipovici kod Beograda.

Dačić je ocenio da nikome nije smetalo kada su navijači bili u štabu Demokratske opozicije Srbije i da niko nije pitao šta će oni tamo kada su, kako je naveo, "delijama" i "grobarima" dodeljivane nagrade za demokratiju.

"Kada su bili 5. oktobra, mogu i sada da dođu. Da sam znao, ne bi ih puštao", rekao je Dačić i našalio se da bi ravnomerno pustio i navijače Crvene zvezde i Partizana da je znao da su tu.

Dačić je istakao da to što se neko sa njim negde slikao, a da pritom i ne zna tu osobu, neće tu osobu zaštititi od policije.

U februaru ove godine osuđen je prvostepenom presudom na godinu dana zatvora zbog toga što je nožem ranio Stefana Gajića, jednog od navijača Partizana. I pored presude, koja po svemu sudeći još nije pravosnažna, Vavić je na slobodi.

Prema podacima policije, protiv ovog izgrednika podnošeno je čak 12 krivičnih prijava za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teških telesnih povreda, razbojništva i krađu. Vavić je jedan od navijača kojima se bavio i Insajder u serijalu "Nemoć države", nakon koga je, zbog pretnji, autorka emisije Brankica Stanković dobila policijsku zaštitu.

Vavić, rođen 1986. godine, u februaru prošle godine ranjen je u "sačekuši" preko puta Pete beogradske gimnazije na Tašmajdanu. Bio je pogođen u karlicu, a zatim je privatnim vozilom prebačen u Urgentni centar.

Beogradski štampani mediji su tada prenosili da policija pretpostavlja da su u pozadini tog vatrenog obračuna neraščišćeni odnosi u poslovima s drogom.

Sudija Ivana Ramić osudila je u februaru Vavića zbog krivičnog dela nanošenja teške telesne povrede. Ovaj "partizanovac" je u vreme izvršenja krivičnog dela 2005.godine bio navijač "Crvene zvezde", ali je nedugo posle incidenta prešao u konkurentski tabor, pa su se tako promenili i iskazi oštećenog Gajića i drugih svedoka, takođe navijača "Partizana".

Prema optužnici, prvobitni sukob je izbio kada je grupa navijača "Partizana" žvrljala po grafitima "Crvene zvezde" u Ulici Salvadora Aljendea na Karaburmi. Tokom fizičkog obračuna Vavić je Gajiću naneo tešku telesnu povredu ubovši ga nožem. Gajić i drugi svedoci su u policiji prepoznali Vavića, ali su već u istrazi, kada je Vavić prešao u navijački tabor "Partizana", negirali da je on učestvovao u tom incidentu.

Sud smatra da je očigledno da su svedoci namerno menjali iskaze, kako bi zaštitili novog "kolegu" i oslobodili ga odgovornosti.