Tadić: Nećemo pristati na ucene

Beograd -- Presdednički kandidat DS-a Boris Tadić poručio je da će pobediti u drugom krugu predsedničkih izbora, nakon čega će započeti pregovore o formiranju nove vlade.

"O novoj vladi ćemo razgovarati posle drugog kruga izbora, koji odlučuje kojim putem suštinski ide Srbija u narednih pet godina. Nećemo pristati na bilo kakve uslove ili ucene", rekao je Tadić.

On je istakao da je ovo prvi put da politika čiji je on lider ima prednost posle prvog kruga, jer je Tomislav Nikolić imao prednost i 2004. i 2008. godine.

"Moja i Nikolićeva politika su suštinski različite, vrednosno i karakterno su različite i ne mogu biti komplementarne. Uveren sam da je to važno građanima i da ću dobiti u drugom krugu. Siguran sam da ću dobiti podršku građana u drugom krugu, jer je ova politika najbolja za Srbiju. Nakon drugog kruga nadam se da ćemo ponovo slaviti, kao i 2004. i 2008. godine.", rekao je Tadić.

Lider demokrata je dodao da bi Srbija sa njim kao predsednikom brže išla ka evropskim integracijama, uspešnije rešavala ekonomske probleme, privlačila investicije, uspešnije saradjivala sa susedima u regionu.

"Sutra odmah krećem u kampanju, imam nameru da pobedim i pobedićemo", rekao je Tadić.