Dačić: Zna se ko će biti premijer

Možda se u Srbiji ne zna ko će biti predsednik, ali se dobro zna ko će biti premijer, rekao je večeras lider SPS Ivica Dačić.

Info

Izvor: B92

Nedelja, 06.05.2012.

23:05

Default images

On je najavio da će prvo pričati sa DS i dosadašnjim partnerima, ali i istakao da ne beži ni od razgovora sa SNS.

"Želim da se zahvalim narodu Srbije, jer je glasao za mene i našu poslaničku listu, kao i liste na lokalnim izborima. Ako politički analizirate, iako su neki kandidati i stranke osvojili izbore - Mi smo najveći pobednici", kazao je lider socijalista.

Dačić je naveo da su socijalisti na prošlim parlamentarnim izborima imali 313.000 glasova, a da sada imaju preko pola miliona i na parlamentarnim izborima i na predsedničkim.

"Ovo je naš najbolji rezultat posle petog oktobra 2000", naglasio je on

To je, kako je rekao, dokaz da Srbija treba da ima jasnu politiku i da je čvrsto vodi, pogotovo u trenucima kada je zemlja u teškim trenucima.

"Ako pogledate uslove u kojima se vodila kampanja, da je na početku bila parlamentarna, a od pola predsednička, da su neki uložili milione, a mi samo svoj rad, veoma smo zadovoljni", kazao je lider SPS.

Dačić se potom zahvalio koalicionim partnerima, Jovanu Krkobabiću, lideru PUPS-a, Draganu Markoviću Palmi, lideru JS.

"U Jagodini smo pobedili apsolutnom većinom. Dobio sam najviše glasova i u još nekim gradovima. Pokazao sam da ovde ne postoje samo Tadić i Nikolić, već da ima i treća, narodna Srbija. Ja sam govorio u ime naroda", rekao je on.

Prema njegovim rečima, i DS i SNS su ostvarili slabiji rezultat nego što su očekivali, a socijalisti mnogo bolji.

"Bili bi još bolji da smo znali kakva je kampanja - dok su oni išli u kampanju, ja sam radio svoj posao. Od sutra počinjem kampanju za sledeće predsedničke izbore", naglasio je Dačić.

On je naveo da je SPS na prošlim izborima osvojio sedam posto glasova i 20 poslaničkih mesta, sada 14-16 odsto i više od 40 poslanika.

"Ko je onda pobednik? Uporedite rezultate DS i tadašnje SRS, u kojoj su bili Nikolić i Vučić. A razlika je sada samo 10 posto u odnosu na nas. Oni sada mogu međusobno da naprave vlast, ali to bi bilo čudno, jer ih čeka drugi krug", smatra on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: