Nudili 2.500 za glas, pa privedeni

Nekoliko osoba privedeno je zbog remećenja izbornog procesa u Novom Sadu.

Info

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 06.05.2012.

12:30

Default images

Oni su privedeni zbog toga što su u blizini glasačkog mesta kod Gradskog goblja u Sajlovu nudili glasačima novac, 2.500 dinara, u zamenu za glasanje za određenu kandidatsku listu.

U glasačkom odboru na tom biračkom mestu rekli su za B92 da neće prekidati glasanje, zbog toga što su se ti incidenti dogodili van biračkog mesta i da tako sam proces nije bio ugrožen.

Policija je intervenisala na još jednom biračkom mestu u Novom Sadu zbog toga što je jedan član biračkog odbora razbio glasačku kutiju, rekao je novinarima predsednik Gradske izborne komisije Predrag Zagorčić.

Zagorčić je precizirao da se incident desio na Vidovdanskom naselju, na biračkom mestu broj 91.

Dodao je da na tom mestu red ubrzo uspostavljen, a glasanje je nastavljeno normalno.

Sedam biračkih mesta u Novom Sadu otvoreno je jutros sa zakašnjenjem od oko sat vremena, zbog tehničkih problema sa izbornim materijalom, rečeno je agenciji Beta u GIK-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: