LGBT populacija da izađe na izbore

Gej strejt alijansa pozvala pripadnike LGBT populacije da izađu na izbore i izaberu političke opcije kojima su bitna prava te populacije i ljudska prava uopšte.

Info

Izvor: Beta

Četvrtak, 03.05.2012.

17:34

Default images

GSA smatra da, iako ljudska prava LGBT osoba nisu dostigla potreban nivo, ta populacija ima za koga da glasa na predstojećim izborima.

GSA, kako se navodi, neće podržati posebno ni jednu političku stranku, ali "želi da istakne da su izbori mesto gde nema diskriminacije i gde svačiji glas vredi kao i svaki drugi i zato smatra da je ovo važan demokratski mehanizam koji LGBT osobe treba maksimalno da iskoriste".

Ta organizacija pozvala je LGBT osobe da prilikom glasanja imaju u vidu i ekonomske programe i druge mere koje su stranke predlagale u kampanjama, ali da pre svega glasaju za sebe, odnosno da "daju glas onima koji ga zaslužuju i koji su pokazali da su im svi gradjani
bitni bez obzira na njihove različitosti".

GSA je izrazila zadovoljstvo činjenicom da u izbornim kampanjama nije u velikoj meri korišćen govor mržnje prema LGBT populaciji, sem kod, kako je Alijansa ocenila, pokreta Dveri.

Prethodno je Kvirija centar iznela podatke ankete o očekivanjima LGBT populacije od izbora 6. maja u kojima su ispitanici naveli da budući predsednik Srbije prvo što treba da uradi jeste da stane na čelo Parade ponosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: