"Beko i Kostić da plaćaju porez"

Predsednički kandidat SRS Jadranka Šešelj kađe da će se, ukoliko pobedi, zalagati za "dodatno oporezivanje tajkuna i preraspodelu društvenog bogatstva”.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2012.

23:56

Default images

Predstavljajući svoj program na RTS-u u unapred snimljenom intervjuu, Šešeljeva je rekla da bi u slučaju njene pobede “Mišković, Beko i Kostić plaćali porez od 10 odsto na ukupan prihod”.

“Zaustavićemo rasparčavanje zemlje, sprovešćemo preraspodelu društvenog bogatstva. Mišković, Beko, Kostić, plaćaće porez od 10 odsto na ukupan prihod, a ta sredstva ćemo usmeriti na penzionere, decu, izbeglice.

Nedopustivo je da teret krize snosi najsiromašniji sloj gradjana”, rekla je Šešelj.

Ona je ponovila da se stranka čiji je kandidat protivi ulasku Srbije u NATO i da se zalaže za prekid evrointegracija.

Govoreći o ekonomskom programu, Jadranka Šešelj je rekla da zemlja može izaći iz “ekonomske krize ako se oslanja na sopstvene potencijale”, smanjenjem PDV-a na 15 procenata i dodatnim oporezivanjem tajkuna i stranih banaka.

Ona je dodala da će radikali u slučaju dolaska na vlast preispitati "pljačkaške privatizacije", kao i poslovanja kompanija koje imaju prihod veći od 100 miliona evra godišnje.

Kandidat radikala za predsednika Srbije je rekla da će prekinuti "praksu otvaranja off šor preduzeća” koja ne plaćaju porez u Srbiji, ocenivši da bi se time obezbedila dodatna sredstva za budzet, i dodala da će zaustaviti i “prodaju Komercijalne banke, što zahteva MMF”.

Alternativu evroatlantskim integracijama Srbije, Jadranka Šešelj vidi u približavanju zemljama BRIKS grupe, i članstvu u Organizaciji dogovora o kolektivnoj bezbednosti koju predvodi Ruska federacija.

"Jedini put koji omogućava Srbiji da opstane u teritorijalnom smislu ali i u ekonomskom je saradnja Srbije sa Indijom, Kinom, Brazilom i Rusijom. Zalagaću se za ulazak naše države u Organizaciju dogovora o kolektivnoj bezbednosti”, rekla je Jadranka Šešelj.

Ona je podsetila da je Srbiji ponudjen status posmatrača u toj organizaciji 2011. godine ali da “premijer i predsednik nisu udostojli Rusku federaciju odgovora”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: