Tadić:Nastaviću borbu sa kriminalom

Predsednički kandidat koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić kaže da namerava da učini dalji napor u borbi protiv organizovanog kriminala narednih godina.

Info

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 28.04.2012.

20:06

Default images

"Učinili smo ogroman napor i veliki uspeh u obaranju kriminala na kolena, oborićemo ga na leđa narednih godina", rekao je Tadić obraćajući se građanima.

On je rekao da pripadnici organizovanog kriminal priželjkuju da dođe do političkih promena u Srbiji, jer se kriminalci nadaju da tako neće imati posla s ozbiljnom državnom upravom, da će lakše obavljati posao, da ih neće progoniti na svakoj tački sveta.

Tadić je podsetio da se srpske vlasti bore protiv kriminala ne samo u Srbiji, već i u Latinskoj Americi, u Atlanskom okeanu, gde su, zajedno sa partnerima, zaplenjenili najveće količine narkotika.

Istovremeno je poručio da se korupcija mora "oboriti na leđa", jer se uz postojanje korupcije, kako je podvukao, nijedno društvo ne može razvijati.

Tadić je ponovio da ne prihvata da neko u Srbiji tvrdi da nema posla, a pri tome odbija poslove koji mu se nude.

"Država prema nekome ko neće da radi za 1.500 dinara dnevno nema nikakvu obavezu", poručio je on i pozvao mlade da završavaju škole za koje postoji izvesnost zapošljavanja.

"Ne treba se stideti nijednog posla, načina da se pošteno zaradi novac. Moramo se ponašati racionalno i trezveno", podvukao je Tadić i naveo da je i sam obavljao razne poslove, od prodavanja novina do profesorskog posla.

Uz podsećanje da su izbori 6. maja izuzetno bitni za zemlju, Tadić je građanima rekao da sami moraju da procene ko je šta učinio za zemlju i za njih, šta su stvorili njegovi politički oponenti, koji, kako je naveo, samo daju prazna obećanja.

"Razlika između njih i nas je što smo izgradili autoput, izgradili mostove, ukinuli vojni rok, sklopili mirovne sporazume, pomirili se sa svima, izborili se za status kandidata, što znači da su reforme u svim domenima društva napredovale", objasnio je Tadić.

Od zemlje koja je u prošlosti imala samo konflikte, podsetio je, Srbija je postala neodvojivi činila i graditelj mira na jugoistoku Evrope.

Za razliku od prethodnika koji su, kako je rekao, ulagali u sukobe, pretnje i zlo, sadašnja vlast sve probleme rešava mirnim putem, pregovorima, diplomatijom, upotrebom znanja, pa je tako i kad je reč o Kosovu i Metohiji.

Tadić je najavio da je spreman da sa stručnjacima napravi nacionalni plan za podizanje nataliteta, kako nam se ne bi dešavalo da svaki put kad dočekamo popis konstatujemo da je sve manje naših sunarodnika. "Moramo nešto da učinimo korenito u tom smislu, da podignemo kulturu roditeljstva, da budemo posvećeni stvaranju novih života", porucico je Tadić, koji je obišao Rašku i Novi Pazar.

Tadić: Svi učesnici izbora da objave zarade i imovinu

Tadić je predložio da svi učesnici izbora, zakazanih za 6. maja, kažu građanima šta imaju od imovine.

"Neka istražne komisije, Antikorupcijski savet i Poreska uprava istraže šta sam ja od plata imao u svom životu i šta imam od imovine. Ako ustanove da imam makar za jedan dinar imovine više nego što sam imao plata, neka se to javno objavi. Ako bude imalo šta da se objavi, odstupiću sa svake zvanične dužnosti koju obavljam", rekao je Tadić.

Predsednik DS-a, doskorašnji predsednik Srbije koji predvodi izbornu koaliciju "Izbor za bolji život", rekao je da ako se ustanovi da je čestito radio svoj posao, traži da se ispita imovina i drugih učesnika na predsedničkim i parlamentarnim izborima, 6. maja.

"Znam da od predsedničke plate nisam mogao kupiti stanove i kuće, a da mnogi moji konkurenti, koji uporno i daleko uzvikuju reč poštenje, imaju stanove za sebe i za svoje sinove, imaju vikendice, imaju mesta za ugodan odmor. Ja to nemam", rekao je Tadić.

"Dajte, učesnici izborne kampanje, pred građane sve što smo do sada zarađivali u životu i sve što imamo, pa da odatle počnemo borbu protiv korupcije", rekao je Tadić i ukazao da bez borbe protiv kriminala i korupcije nema ni stranih investicija potrebnih za budućnost Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: