Nikolić: Oteraćemo DS u opoziciju

Lider SNS Tomislav Nikolić pozvao je građane da glasaju za koaliciju "Pokrenimo Srbiju", jer samo ona može da pobedi DS i pošalje je u opoziciju.

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 26.04.2012.

16:53

Default images

Predstavnici SNS tvrde da je na miting došlo više desetina hiljada njihovih pristalica.

Uoči mitinga naprednjaka u centru Beogradu bila je velika gužva. Saobraćaj na Trgu Republike je potom obustavljen, a ka Novom Beogradu normalizovan.

Nikolić je na početku obraćanja poručio građanima da ne rasipaju glasove i glasaju za koaliciju oko SNS. Takođe, upozorio ih je da ne glasaju za male stranke jer, kako tvrdi, mogu i da se prodaju.

On je rekao da će SNS, ukoliko dođe na vlast, reformisati poreski sistem i podstaći zapošljavanje, kao i da će doneti novi Zakon o javnim nabavkama i pomoći poljoprivrednicima.

"Osnovaćemo i Kancelariju za brze odgovore kako bismo pomogli investitorima", rekao je lider SNS izlažući program svoje stranke.

Govoreći o aktuelnoj vlast, Nikolić je optužio predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića da protiv njega vodi "prljavu" izbornu kampanju.

"Koristi državnu silu i moć i novac građana Srbije, ali to nije napad na mene, to je napad na vas", rekao je on i istakao da će uprkos "prljavoj" kampanji pobediti na izborima 6. maja.
Foto: Tanjug
"Usudio sam se da budem protivkandidat caru Borisu, stavio sam ruku u zmijsko gnezdo, ali treba da znaju da više ništa ne može da me zaustavi. Pobediću ga makar i ukaljan", naglasio je Nikolić.

Kandidatkinja SNS za premijera Srbije Jorgovanka Tabaković ocenila je da je ovo vreme neispunjenih obećanja, u kome građani treba da budu srećni što su u prilici da biraju svoj život 6. maja.

Ona je istakla da glasanje za koaliciju "Pokrenimo Srbiju" znači da će mladi u Srbiji moći da žive u "boljoj i srećnijoj zemlji", a da će stariji biti mirni jer penzije, kako je rekla, neće biti rezultat koalicija nego napredne i razvijene Srbije.

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić rekao je na mitingu da je Jorgovanka Tabaković kandidat SNS-a za premijera Srbije. Na mitingu su govorili svi viđeniji članovi SNS i koalicije "Pokrenimo Srbiju" kao i gost iz Rusije, član Jedinstvene Rusije Vladimira Putina.

On je pozvao građane Srbije da ne rasipaju glasove i da glasaju za SNS jer samo ta stranka može da pobedi "režim Borisa Tadića".

"Ne raspajte glasove. Samo naša koalicija može da pobedi Tadića i njegov režim", rekao je Vučić pred više hiljada pristalica na Trgu republike koje su na pomen imena Borisa Tadića odgovarale zvižducima i uzvicama "lopovi", "lopovi".
Foto: Beta
On je optužio aktuelnu vlast sa Tadićem na čelu da vodi prljavu kampanju protiv predsedničkog kandidata i lidera naprednjaka Tomislava Nikolića.

"Potrošili su više od četiri miliona evra za blaćanje Tomislava Nikolića i stranke", rekao je Vučić i dodao da je Nikolić na sve to reagovao smireno i time pokazao da može da vodi Srbiju.

"Borićemo se do kraja i pobedićemo 6. maja", kazao je on.

Posle Vučića govorili su predstavnici koalicije "Pokrenimo Srbiju" - predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, Milanka Karić iz Pokreta snaga Srbije, lider Nove Srbije Velimir Ilić, kao i funkcioneri SNS-a Zorana Mihajlović i Miodrag Nikolić.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić je rekao da "Srbija više neće Borisa Tadića", dok je Milanka Karić govorila o simbolici broja 12 s obzirom na to da je na listiću za predsedničke izbore Tomislav Nikolić na broju 12.

Ilić je kazao da su se pristalice koalicije "Pokrenimo Srbiju" okupile u centru Beograda kako bi poručile predstavnicima vlasti da građani Srbije hoće promene.
Foto: Beta
On je pozvao građane da 6. maja izađu na izbore i glasaju za koaliciju "Pokrenimo Srbiju" i Nikolića, kako bi mogli da formiraju vladu.

"Borise trči maraton, vežbaj, treniraj, ali pusti Srbiju na miru. Srbija hoće domaćina kome će građani verovati. Srbija hoće Tomislava. Povuci se, dao si ostavku, idi", rekao je Ilić.

Oko 17h na Brankovom mostu u pravcu ka gradu saobraćaj je veoma otežan, gužva je od Opštine Novi Beograd. Saobraćaj oko Trga Republike je zatvoren.

Ispod Brankovog mosta je parkiran veliki broj autobusa kojim su u Beograd došle pristalice SNS-a i stranaka okupljenih u koaliciji "Pokrenimo Srbiju".

Kako javlja reporterka B92, na Trgu se pre početka mitinga puštala muzika domaćih bendova EKV, Oktobra 1864 i Oružjem protiv otmičara. Oko 17.30h je počela da se pušta himna Srbije nakon čega je počeo miting.

Prisutni su gotovi svi funkcioneri SNS-a, kao i javne ličnosti koje podržavaju koaliciju "Pokrenimo Srbiju" "Modelsica" Nevena Adžemović i Miroljub Aranđelović Kemiš.

Na Novom Beogradu saobraćaj normalizovan

Foto: Tanjug
Na Novom Beogradu saobraćaj je normalizovan, i nema velikih gužvi.

Saobraćjni kolaps je na Brankovom mostu pravac ka gradu, na Zelenom vencu, u Terazijskom tunelu, Prizrenskoj ulici, 29. novembra kao i u delu oko Beogradske i Bulevara kralja Aleksandra. Gužva je i na Gazeli, a u Ulici kneza Miloša saobraćaj se odvija uobičajeno za ovo doba dana.

U centru grada saobraćaj je obustavljen, a vozila GSP-a koja prolaze oko Trga Republike voze izmenjenim ili skraćenim trasama.

Saobraćaj je obustavljen na Trgu, kod Pravnog fakulteta, u Bulevaru kralja Aleksandra ka Skupštini Srbije, i u Beogradskoj ulici.

Kako je rečeno agenciji Beta u GSP-u, autobusi sa linija 24, 26, 37 i 44 idu izmenjenim trasama, a trolejbusi 19, 21, 22 i 29 voze skraćeno
do Slavije.

Trolejbusi sa linija 28 i 41 saobraćaju trasom kojom ide linija 40.

U GSP-u ističu da autobusi koji saobraćaju do Zelenog venca voze otežano, uz kašnjenja i velike gužve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

332 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: