Jerkov: Tomo, zašto kriješ diplomu?

Aleksandra Jerkov iz LSV opet je pozvala Tomislava Nikolića da objasni građanima Srbije gde je i kako stekao fakultetsku diplomirao i sa kojom ocenom.

Info

Izvor: Beta

Sreda, 25.04.2012.

15:20

Default images

Ona je saopštila da je telefonskim putem dobila odgovor od privatnog novosadskog fakulteta, da Tomislav Nikolić nije kod njih stekao diplomu, iako je takav podatak naveden u njegovoj zvaničnoj biografiji objavljenoj na sajtu SNS-a. Ipak, rečeno joj je da je Nikolić na tom fakultetu odbranio master rad, ali da ne može da dobije na uvid njegov dosije.

Ona je zato opet pozvala predsedničkog kandidata SNS-a da objasni građanima Srbije šta je po sredi: gde je diplomirao, sa kojom ocenom, kako se odlučio potom za fakultet na kojem je završio masterstudije i šta mu je bila tema master rada.

"Izuzetno je problematično da Tomislav Nikolić, koji se kandiduje za predsednika Republike Srbije, krije od javnosti ovakvu informaciju. Da se ne zna ništa o njegovom fakultetskom obrazovanju. To su sve informacije koje građani moraju znati", ističe Aleksandra Jerkov.

Lider LSV Nenad Čanak izjavio je potom da je potrebno što pre utvrditi gde je Nikolić diplomirao.

On je na predizbornom skupu u Vršcu rekao da je juče na sajtu SNS video biografiju njihovog predsedničkog kandidata, koja je drugačija od podataka do kojih je LSV došla.

"Na tom fakultetu kažu da je kod njih magistrirao, ali da diplomu nema. To znači da je diplomirao ili negde drugde ili postoji neki nesporazum koji hitno kora biti objašenjen", rekao je Čanak.

Prema njegovim rečima, u uslovima kada neko ima magisterijum, a nema diplomu o završenom fakultetu on čini krivično delo koje je vrlo opasno.

"To je naročito opasno za nekog ko se kandiduje za najvišu funkciju u zemlji", rekao je Čanak.

LSV je juče podnela zahtev na jednom od privatnih novosadskih fakulteta da joj se odobri uvid u kompletan studentski dosije Tomislava Nikolića, koji je, prema podacima iz njegove biografije objavljenim na sajtu SNS, na tom fakultetu diplomirao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

197 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: