Nikolić: Vlast ukrala 600 miliona €

Predsednički kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić tvrdi da je vlast na javnim nabavkama u poslednje četiri godine "ukrala 600 miliona evra"

Info

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.04.2012.

15:03

Default images

On je rekao da to pokazuju i podaci EU.

Nikolić je u razgovoru sa građanima u Trsteniku rekao da se vlast u istom periodu zadužila za dodatnih sedam milijardi evra.

Nikolić je kazao da neće praviti mostove od 500 miliona evra i dodao da će umesto toga svim trudnicama i deci obezbediti dečji dodatak.

"Sa 500 miliona evra 100.000 seljaka može da dobije po 5.000 evra koje bi vratili za tri godine, dok su se za iznos od 600 miliona evra, koje je vlast ukrala, mogla obezbediti nova radna mesta", rekao je Nikolić.

On je dodao da želi da organizuje Srbiju kao što su organizovane zemlje EU, ali je naglasio da se zbog toga neće odreći Kosova i Metohije.

Pozivajući građane da glasaju za koaliciju "Pokrenimo Srbiju", Nikolić je istakao da SNS nudi bolju ideju, te da je apsolutno spreman da preuzme odgovornost, jer su ga do sada, kako je rekao, pobeđivali lošiji.

"Pravimo se da ne vidimo da su sve fabrike zatvorene, da nema kriminalaca, a najviše ih je u vlasti i ja vas zbog vaše dece molim da ne dozvolite da vas sada pobede", istakao je lider SNS.

Dugujem vam da živite bolje, rekao je Nikolić, koji je izrazio nadu da će njegova koalicija, ukoliko dođe na vlast, biti zapamćena po tome što će građani živeti mnogo bolje.

Nikolić je tokom posete Rasinskom okrugu obišao farmu za proizvodnju konzumnih jaja Miroslava Stevanovića u selu Bošnjane kod Varvarina i domoćinstvo Miljka Šljivića iz Globodera kod Kruševca.

Ilić: 1, 8 miliona za kampanju

Lider "Nove Srbije" Velimir Ilić poručio je danas na tribini u Zaječaru da jedino koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke (SNS)Tomislava Nikolića može na predstojećim izborima da pobedi sadašnju vlast u Srbiji.

"Prošetao sam danas Zaječarom kao običan građanin, razgovarao sa ljudima i svi su mi rekli da nikada nije bilo gore i da žele promene. Tako je u celoj Srbiji. Zadovoljni su samo pojedinci na vlasti koji nam se smeše sa bilborda. Zato za nas treba da glasaju nezadovoljni, a oni čine većinu u Srbiji", izjavio je Ilić.

On je podsetio da sa sadašnjim vladajućim strankama koalicija "Pokrenimo Srbiju" neće praviti nikakve saveze.

Ilić je rekao da je DS na kampanju koju u medijima vodi protiv SNS i njenih koalicionih partnera potrošila 1,8 miliona evra.

" Platili su 1,8 miliona evra spotove protiv Tome i mene. Što ne naprave spot o tome šta su oni do sada uradili? Mlađan Dinkić izdvojio je milione evra za kampanju, samo da bi prošao cenzus. Rasim Ljajić obećava nove narodne kuhinje po Srbiji. Da li je parče hleba život i da li je to Srbija koju želimo? Šta ćemo ostaviti našoj deci? Gradove u kojima radi samo po koja firma, milion nezaposlenih, propalu industriju i poljoprivredu", rekao je lider Nove Srbije. Takve nas niko neće u Evropi", dodao je on.

Ilić je poručio onima koji će dežurati 6. maja da dobro paze glasačke kutije i ne dozvole da koaliciji okupljenoj oko SNS bude ukraden i jedan glas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: