"Biću predsednik svih građana"

Predsednički kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić izjavio je da će, ako bude izabran na tu funkciju, zamrznuti predsedničku funkciju u SNS-u.

Info

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.04.2012.

23:11

Default images

Nikolić je rekao da želi da bude predsednik svih građana.

On je, obraćajući se okupljenim građanima u centru Kule, dodao da "i Slobodan Milošević, koga su optuživali da je bio diktator, nije bio predsednik svoje stranke dok je obavljao dužnost predsednika Srbije", i da je samo Boris Tadić u proteklom mandatu bio i predsednik države i predsednik Demokratske stranke.

Lider naprednjaka istakao je da neće deliti i razdvajati građane, ukoliko bude izabran za predsednika, što je, kako tvrdi, radio Tadić.

"Podelio nas je čim je bio izabran za predsednika Srbije", kazao je Nikolić i istakao da je Tadić na početku proteklog mandata podelio Srbiju na "demokratski, proevropski i uglađen deo s jedne, i nacionalističku Srbiju koja hoće da ratuje sa celim svetom, sa druge strane".

On je nagalasio da je predsednik onaj koji prvi brani Ustav i ne sme da ga krši.

Aktuelna vlast je, prema njegovim rečima, u "mandatu na izmaku" otpustila 600 sudija i 200 tužilaca.

Nikolić je naglasio da će koalicija okupljena oko SNS, ukoliko dođe na vlast posle izbora, tim sudijama i tužiocima dati zadatak da za kratko vreme ispitaju sve sumnjive privatizacije u Srbiji i građanima podnesu izveštaj.

Kandidat SNS za predsednika Srbije je istakao da kada govori o Srbiji koja ide ka Evropskoj uniji, on govori o uređenoj državi, dodajući da želi Srbiju u EU, ako je moguće i ako nju želi ta zajednica.

"Ako nas Evropska unija ne želi, oni će nam reći da se odreknemo Kosova i Metohije, a mi ćemo njima reći ne damo i doviđenja. Sarađivaćemo i ubuduće, jer nam trebaju investicije, tehnologija da gradimo fabrike koje će proizvoditi za rusko i ostala tržišta", rekao je on.

Nikolić je pozvao građane koji su od aktuelne vlasti u Srbiji dobili posao i ranije obećanih 1.000 evra da glasaju za DS i njene koalicione partnere, a sve ostale obespravljene, kojih je, kako tvrdi, više od pet miliona, da "podignu glave, usprave se i glasasju za naprednjake".

Građanima Kule obratila se i potpredsednica Pokreta snaga Srbije Milanka Karić koja smatra da je aktuelna vlast imala katastrofalne rezulate, naglasivši da koalicija "Pokrenimo Srbiju" neće dozvoliti aktulenoj vlasti da "dokrajči zemlju".

Kandidat SNS za predsednika Vlade Vojvodine Igor Mirović naglasio je da se više nikada "ne sme dozvoliti politika koja će svađati Vojvodinu i Srbiju", dodajući da Vojvodina mora da ima svoja prava, ali i obaveze, odnosno "da ne bude kamen oko vrata Srbiji".

On je naglasio da će koalicija "Pokrenimo Srbiju", ako osvoji vlast, obezbediti mnoge zajedničke projekta Vojvodine i Srbije u svim oblastima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: