RIK: Proglašeno 18 izbornih lista

Beograd -- Na predstojećim parlamentarnim izborima 6. maja učestvovaće ukupno 18 lista, budući da je Republička izborna komisija danas proglasila još tri stranačke liste.

To je konačan broj lista koje će se nadmetati za budući parlament, jer je rok za podnošenje lista istekao 20. aprila u ponoć, a RIK se danas izjasnila o tri liste koje su morale da isprave utvrđene nedostatke.

RIK je danas proglasila listu "Crnogorska partija - Nenad Stevović", koja će biti pod rednim brojem 16 na izbornom listiću, kao i listu "Komunistička partija - Josip Broz", koja će biti pod rednim brojem 17.

RIK je utvrdila i da su ispunjeni uslovi da proglasi listu broj 18, a reč je o listi "Nijedan od ponuđenih odgovora" i da se podnosiocu izborne liste utvrdi položaj političke stranke nacionalne manjine.

Rok za podnošenje lista za učešće na parlamentarnim izborima istekao je 20. aprila u ponoć, a te stranke su u roku predale listu, ali je RIK utvrdila nedostatke vezane za potpise i dokumentaciju, što su one u roku od 48 sati i otklonile, nakon čega su se stekli uslovi za proglašenje njihovih lista.

RIK je proglasila izborne liste "Za bolji život - Boris Tadić", "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj", "Ujedinjeni regioni - Mlađan Dinkić", "Čedomir Jovanović - Preokret" i lista "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić".

Proglašene su i liste "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica", "Ivica Dačić - SPS, PUPS, JS", "Dveri za život Srbije", "Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor", "Reformistička stranka - prof. dr Milan
Višnjić".

Takođe, proglašene su i liste "Stranka demokratske akcije Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin", Pokret radnika i seljaka, "Socijaldemokratski savez - Nebojša Leković", lista koalicije "Sve zajedno - BDZ, GSM, DZH, DZVM, Slovačka stranka - Emir Elfić", kao i lista Koalicije Albanaca Preševske doline.

Na prethodnim izborima, koji su održani u maju 2008. godine, za glasove birača nadmetale su se 22 liste.