Nikolić: Srbija žudi za promenama

Lider SNS Tomislav Nikolić kaže za B92 da su predstojeći izbori velika šansa za Srbiju da se pokrene."Srbijom vlada strah i beznađe i zemlja vapi za promenama".

Info

Izvor: B92

Utorak, 24.04.2012.

16:10

Default images

Nikolić je gostujući u vestima TV B92 rekao da je "Srbija pre 12 godina imala ogromnu šansu, ali mislim da smo danas dalje od te šanse". "Srbija stoji, a mi smo u beloj knjizi objavili kako ćemo da pokrenemo i promenimo zemlju", kaže predsednički kandidat SNS-a.

On smatra da se Srbija mora pokrenuti u svim pravcima kako bi se između ostalog što brže priključila EU i poboljšala saradnja sa Ruskom federacijom i drugim prijateljima u svetu.

"Ako se to učini u pravcu u kome je zacrtano u "Beloj knjizi" SNS-a, da nije bitan ko je mašinovođa, bitno je da je narod konačno dobio volju da može bolje da živi i da bude oslobođen od straha", rekao je on.

Tomislav Nikolić navodi i da SNS nije razgovarao sa potencijalnim partnerima sa kojima bi nakon izbora 6. maja mogli da ostvare taj plan, navodeći da ne vidi nikoga iz akutelne vlasti sa kim bi SNS pravio vladajuću kolaiciju.

"Teško je reći da biste mogli sa nekim ko je danas na vlasti da pravite vladajuću koaliciju zato što smo obećali beskrupuloznu borbu protiv mita, korupcije i kriminala. Zaista mora da postoji veliki razlog i mnogo uslova koje bi ispunio taj eventualni partner. I mi nećemo pristati na to da nas ucenjuje neko ko osvoji 10 ili 12 posto i da potom doživimo ono što je doživela DS da ne možete da održite sednicu parlamenta tri meseca, čekate 126 poslanika. Matematika ne može više da vodi Srbiju, već samo ideja".

On je ubeđen da će posle izbora 6. maja biti formirana nova vlada i ne veruje da ni SNS ni DS neće moći da naprave vladu, kao ni da će zemlja biti prinuđena da opet ide na nove parlamentarne izbore.

Tomislav Nikolić smatra da će pobediti na predsedničkim izborima i da njegov najveći rival, lider DS-a Boris Tadić posle tog poraza neće morati da se povlači iz politike.

"Ja bih voleo da posle ovih izbora izgubim od boljih, da stalno pobeđuju bolji i da uvek bolji formiraju vladu, a to znači da ja ne smem još neko vreme da se povlačim iz politike".

Optužbe SRS-a za Azotaru nisu opasne

Nikolić je komentarisao i poslednja hapšenja u vezi sa privatizacijom pančevačke Azotare kao i optužbe radikala da je uhapšeni Dušan Stupar finansijer SNS-a.

"Za mene ni jedna optužba SRS koju inspiriše DS nije opasna a posebno nije ova. Sa jednom od firmi Dušana Stupara imamo ugovor o zakupu poslovnog prostora i taj prostor zakupljujemo i plaćamo redovno. A sudeći po onome što gledam na vašoj televiziji, pre mislim da je neke druge ljude trebalo hapsiti u vezi sa Azotarom. Mislim da je Dušan Bajatović organizvao ovo hapšenje da sam ne bi bio uhapšen", kaže Tomislav Nikolić.

On dodaje da niko nije zaštićen ali i da Stupar, kao i svako drugi, ima pravo da se brani.

"Ja znam da je Dušan Stupar bio glavni borac protiv ovakvog stanja u Azotari, da je direktno imenovao krivca i da je možda i zbog toga stradao. Ne prejudiciram ni nevinost ni krivicu".

Lider SNS-a kaže da će Srbija znati istinu o Bogoljubu Kariću, čija stranka podržava naprednjake i nalazi se na njihovoj izbornoj listi. Ujedno je odbacio optužbe DS-a da mu se ne može verovati da će se izboriti sa korupcijom kada sarađuje sa Karićem, koji se nalazi na Interpolovoj poternici.

"Bogoljub Karić mi se obratio i zamolio da kada pobedimo da mu se omogući da da iskaz pošto mu to aktuelne vlasti ne dozvoljavaju. Svakako daće iskaz, biće stavljen pod sud kako to i dolikuje, kako sud odluči tako će i biti. DS nije smetao Karić kada je na prethodnim izborima direktno podržao Borisa Tadića i nije im bio kriminalac do pre godinu dana kada su bili u koalicji na svim nivoim, pa u Aanđelovcu imaju i zajedničkog odbornika. Ja sam samo spreman da svakome koga optuže omogućim da se brani".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: