"Raskrstimo sa pogrešnom politikom"

Novi Pazar -- Predsednički kandidat Preokreta Čedomir Jovanović kaže da u kampanju ne ide sa idejom da ratuje sa liderima DS i SNS već sa idejom o poslu koji se mora uraditi.

Jovanović je istakao da je to obaveza političara koji sebe smatraju ozbiljnim i istakao da oni moraju problemima da krenu u susret, a ne da od njih godinama beže i da o njima ćute, saopštila je informativna služba Preokreta.

"Hoću da se borim s tim problemima i zato u ovu kampanju idem s idejom o poslu koji treba da uradimo, ne da bismo ratovali s Tadićem i Nikolićem i pobeđivali, ni sa Ugljaninom, ni Ljajićem, ni muftijom, nego da se dogovorimo o poslu koji ćemo da uradimo, pa da taj posao bude deo našeg života", kazao je Jovanović.

On je ocenio da su svi jednako nesrećni u Srbiji i da je to cena pogrešne politike s kojom je vreme da se raskrsti.

"Nisu izbori rat i zato sam poručio drugim političarima da ne grizu sami sebe i sve oko sebe, nego da idu među narod. I Tadić, i Nikolić, i Dačić, i Ugljanin, i ja, i ostali, svako među narod", rekao je Jovanović.

Ako narod treba da se miri, kako je istakao, nek se miri pre izbora, a ne posle da se nacionalno pomirenje iskoristi za koaliciju koja se stvara na "buvljoj pijaci".

"Ako Bošnjaci treba da se mire nek se ne mire zato što drugačije vlast ne može u Pazaru da se formira nego sad to da se kaže. Za to se borim", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, ako se preokret ne napravi u ovom trenutku biće kasno.

"Nikad više da nas ne vodi naknadna pamet nego razumni i sposobni, da vide cilj pred nama na onaj način na koji ga je potrebno videti da bismo svi zajedno do njega stigli", kazao je Jovanović.