Dačić: SPS nastavak Titove partije

Lider SPS Ivica Dačić kaže da je uloga predsednika države da bude ujedinitelj i miritelj, da zastupa interese naroda a ne da se bori za privilegije.

Info

Izvor: B92

Nedelja, 22.04.2012.

16:28

Default images

"Budite uvereni da neće biti nove vlasti u Srbiji bez ove koalicije. Daju nam 10 odsto šansi na ovim izborima, ali ja vam savetujem da se kladite na nas. Tu je najmanja kvota, što znači da je najsigurnije" obratio se predsednički kandidat koalicije SPS-PUPS-JS na skupu u Užicu.

On je u sedištu Zlatiborskog okruga rekao da je njegov i cilj koalicije koju predstavlja obnova poverenja u Srbiju - državu jaku, ponosnu i veliku.

"Ako želimo da sačuvamo Srbiju ovaj kraj, kao i jug i istok Srbije moraju da se razvijaju. Ukoliko budem predsednik moj prioritet će biti razvoj najsiromašnijih krajeva", obećao je Dačić uz ocenu da se "u ovoj zemlji bune oni najrazvijeniji".

On je rekao da nema napretka ukoliko se nastavi uslovljavanje i ponižavanje stanovništva Srbije i da "ne treba da ni da ulazimo u Evropsku uniju ako ćemo ući poniženi".

Dačić je takođe kazao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova na čijem je čelu najzaslužnije za viznu liberalizaciju i kao rezultate svog četvorogodišnjeg rada u prvi plan ističe smanjenje stope kriminala, žestok obračuna sa organizovanim kriminalnim grupama i povratak poverenja u policiju.

On tvrdi da koalicija koju predstavlja nema drugi interes osim da se društveno bogatstvo pravilno rasporedi, radničkoj klasi vrati ugled, a svim građanima obezbede jednake šanse.

Predsednički kandidat koalicije SPS-PUPS-JS je podsetio da se na političkoj sceni Srbije nalazi već 22 godine za koje je , kako kaže, "mogao da se pokvari", ali da se, kaže, to nije dogodilo ni kada je bio na vlasti ni kada je bio u opoziciji.

"Svaka vlast kvari, apsolutna najviše, ali mi se ne borimo za privilegije već da zastupamo interese naroda. Srbija se nikada neće braniti na Terazijama već ovde u Užicu, na jugu, na Istoku...gde se ljubav prema Srbiji najviše i dokazuje" rekao je Dačić.

Ponosan što se nalazi u Užicu - centru antifašističke borbe 1941 godine, naglasio je on i rukovodstvu grada poručio da "ako su pametni, Titov spomenik treba da vrate na trg", a SPS nazvao "nastavljačem Titove partije".

Dačić, takodje, tvrdi da je koalicija SPS-PUPS-JS spremna da zanemari svaki vid partijskog interesa jer je ulog u ovim izborima Srbija, njen dalji put na kojem je izuzetno važno da predsednik zemlje bude čvrst i odlučan.

Sve stranke je pozvao da se, kako kaže, "ne igramo oko Kosova" i poručio da će hapsiti svakoga ko ugrožava Srbe i nacionalni poredak zalažući se i za nepostojanje bilo kakvog oblika diskriminacije na teritoriji Srbije.

Koalicioni partner, potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić poslao je poruku Užičanima da glasaju za tu koaliciju i Dačića za predsednika jer će zastupati interese pravde i jedinstva, a izbore nazvao borbom za golu egzistenciju.

"Želim vam dobro zdravlje, puno investitora i Ivicu Dačića za predsednika" poručio je Krkobabić.

Predsednik JS Dragan Marković tvrdi da je pobeda koalicije oko SPS na izborima sigurna zato što imaju najbolje programe u borbi protiv bele kuge, nezaposlenosti...

On je ponovio da se ta koalicija bori za besplatne lekove, da trudnice koje ne rade imaju ista prava i nadoknade kao one koje rade, za besplatan prevoz đaka i olakšice ugroženim kategorijama ljudi.

"Nakon izbora, sedmog maja nećemo slaviti već početi sa realizacijom obećanog. Kandidovali smo Srbiju za ligu Evrope, ali ćemo sedmog maja Srbiju uvesti u ligu šampiona", tvrdi Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: