RIK: Koalicija Albanaca 15. lista

Republička izborna komsiija (RIK) proglasila je danas 15. listu za parlamentarne izbore, a reč je o listi Koalicije Albanaca preševske doline.

Info

Izvor: B92

Nedelja, 22.04.2012.

11:57

Default images

Ta koalicija je potpise da učestvuje na parlamenatrnim izborima podnela 18. aprila a RIK je utvrdila da joj nedostaje 891 pravno valjani potpis građana i naložila da ih dostave u roku od 48 sati, što je ta koalicija i učinila.

Rok za podnošenje lista za učešće na predstojećim parlamentarnim izborima istekao je u ponoć, između petka i subote, a RIK je do sada prihvatila 15 izbornih lista.

Prvi na listi i njen nosilac je lider Stranke za demokratsko delovanje Riza Halimi, a tu koaliciju čine četiri stranke iz Preševa, Bujanovca i Medveđe.

RIK je do sada proglasila izborne liste "Za bolji život - Boris Tadić", "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj", "Ujedinjeni regioni - Mlađan Dinkić", zatim "Čedomir Jovanović - Preokret" i lista "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić".

Proglašene su i liste "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica", "Ivica Dačić - SPS, PUPS, JS", "Dveri- za život Srbije", "Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor", "Reformistička stranka - prof. dr Milan Višnjić".

Među proglašenim listama su i "Stranka demokratske akcije Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin", Pokret radnika i seljaka, "Socijaldemokratski savez - Nebojša Leković" i lista koalicije "Sve zajedno - BDZ, GSM, DZH, DZVM, Slovačka stranka - Emir Elfić".

Liste su podnele i Crnogorska partija i partija “Nijedan od ponuđenih odgovora”, ali je RIK utvrdila da nemaju dovoljno valjanih potpisa i do sutra uveče imaju rok da ih pribave.

Na prethodnim parlamentarnim izborima, koji su održani maja 2008. godine, učestvovale su 22 liste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: