Odgovor SNS Đilasu o Đulijaniju

SNS je reagovala na izjavu gradonačelnika Beograda Dragana Đjilasa povodom posete Rudolfa Đulijanija ocenom da Đilasova retorika "zvuči kao da dolazi iz SRS".

Info

Izvor: Beta

Petak, 20.04.2012.

15:42

Default images

"Đulijani je u Beogradu da bi podelio iskustvo i velike ideje koje je imao za svoj grad, a realizovao ih kroz posvećenost, naporan rad, smanjenje birokratije i korupcije, i zadovoljstvo nam je što smo ga ugostili. Kada Vučić bude izabran za gradonačelnika Beograda nastaviće da se savetuje sa kompetentnim liderima poput Đulijanija", navodi SNS u saopštenju.

U toj stranci kažu i da će poželeti dobrodošlicu investitorima iz SAD, EU, i sa Istoka i sa Zapada, "za razliku od Đilasa i Demokratske stranke, koji ih teraju iz Beograda".

I Rudolf Đulijani je odgovarao na pitanja o podržavanju bombardovanja Srbije 1999. godine. On je novinarima ispričao priču o bliskom rođaku koji je učestvovao u ratu protiv Japana, a da on (Đulijani) danas najveće poslove ima u toj zemlji i dobre prijatelje.

"Vi govorite o periodu od pre mnogo godina. Moramo da idemo napred i rešavamo probleme koji su pred nama i Srbija i Amerika treba da razvijaju prijateljske odnose", rekao je Đulijani i dodao da je došao da da savete kako da se unapredi ekonomski razvoj zemlje.

Kandidat SNS-a za gardonačelnika Beograda Aleksandar Vučić, na čiji poziv je Đulijani došao, rekao je da je to pitanje naručeno iz kabineta Borisa Tadića i da je prosleđeno svim redakcijama.

Đulijani je tokom posete Beogradu, gde ga je ugostio kandidat SNS za gradonačelnika Aleksandar Vučić, da Srbija i SAD treba da razvijaju prijateljske odnose i istakao da je došao u Beograd da pruži savete o unapređenju ekonomskog razvoja Srbije

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: