Vučić i Đulijani o investicijama

Rudolf Đulijani, legendarni gradonačelnik Njujorka, doputovao je u Beograd na poziv Aleksandra Vučića, kandidata SNS za gradonačelnika Beograda.

Info

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 19.04.2012.

19:52

Default images

Vučić će sa Rudolfom Đulijanijem razgovarati o tome kako da se u Srbiji stvori najbolji investicioni ambijent.

Vučić je najavio da će sa bivšim gradonačelnikom Njujorka prošetati Kalemegdanom i centralnim gradskim ulicama.

Rudi Đulijani je američki političar, član Republikanske stranke, najpoznatiji kao gradonačelnik Njujorka. Pre dolaska na mesto prvog čoveka jednog od najznačajnijih gradova u SAD, bio je državni tužilac koji je uspešno vodio procese protiv mafije.

Gradonačelnik Njujorka bio je u dva mandata, 1993. i 1997. Godine 2000. otpočeo je kampanju za senatora, ali je od nje odustao zbog zdravstvenih razloga.

Najveću političku slavu doživeo je tokom i nakon terorističkih napada na Njujork 11. septembra 2001, nesebično se angažujući na otkanjanju posledica napada. Tada je i dobio nadimak gradonačelnik Amerike, a magazin "Tajms" proglasio ga je za ličnost godine.

Šest godina kasnije objavio je svoju kandidaturu u okviru Republikanske stranke za predsedničke izbore 2008. Prema istraživanjima javnog mnjenja, imao je najviše izgleda za pobedu. Ipak, nakon poraza na predizborima na Floridi u januaru 2008. povukao je kandidaturu.

Trenutno je vrlo uspešan poslovni čovek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

267 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: