"Na DS pucano da se neko usmrti"

Pucanjem na prostorije gradskog odbora DS u Novom Sadu "pređena je granica", pošto je pucano iz vatrenog oružja s ciljem da se neko usmrti, kaže Jelena Trivan.

Info

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.04.2012.

15:05

Default images

"Kampanje obično imaju povišene strasti i u njima se često događaju incidenti, ali čini nam se da je ovoga puta pređena granica, jer je pucano iz vatrenog oružja s namerom da se neko i usmrti", rekla je potpredsednica DS na konferenciji za novinare.

Trivan je dodala da joj se čini da, imajući u vidu celokupan kontekst u kome se predizborna kampanja obavlja - da se na jednoj strani hapse nasilnici koji su palili ambasade i da govori u ime stranke koja je pre dve godine zapaljena, a da na drugoj strani postoji afirmacija politike nasilja i glorifikacija zločinaca, izbori 6. maja imaju za cilj da pobede ili tolerancija, politička kultura i dijalog ili politika mržnje, nasilja i relativizovanja zločina.

Ona je podsetila da je lider DS Boris Tadić dolaskom na vlast 2004. godine kao jedan od ciljeva postavio stvaranje kulturne i tolerantne političke atmosfere u kojoj se više nikada neće dogoditi da iko strada na način kao što je stradao Zoran Đinđić.

Trivan je podsetila i da je Tadiću 2008. godine upućena pretnja da će stradati ako potpiše SSP i da je u isto to vreme Miloradu Ulemeku Legiji upućena poruka da će se njegov postupak i optužnica revidirati.

Ona je dodala da se 6. maja zbog toga odlučuje o sudbini i o tome da li će takav jezik i takvi postupci postati stvarnost svakog građanina Srbije.

Sinoć je na prostorije DS u Novom Sadu ispaljen metak, koji je prošao kroz prozor i oštetio nameštaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: