Potvrđena kandidatura Dragišića

Republička izborna komisija proglasila je lidera Pokreta radnika i seljaka Zorana Dragišića za kandidata za predsednika Srbije na izborima 6. maja.

Info

Izvor: Tanjug

Nedelja, 15.04.2012.

18:37

Default images

Pokret radnika i seljaka je kao kandidata za predsednika Srbije predložio Zorana Dragišića u petak ali je, nakon provere podnete dokumentacije, RIK naložio toj grupi gradjana da najkasnije u roku od 48 sati otkloni nedostatke i dostavi najmanje još 1.044 pravno valjanih sudskih izjava građana, kojim podržavaju njegovu kandidaturu.

RIK je tada utvrdio da je ukupan broj pravno valjanih izjava birača koji podržavaju Dragišićevu kandidaturu za predsednika Srbije 8.956, dok je za kandidaturu potrebno najmanje 10.000 potpisa građana.

U međuvremenu, Pokret radnika i seljaka dostavio je RIK-u još 2.508 pravno valjanih izjava, pa je Dragišić proglašen za kandidata na izborima 6. maja.

Ranije danas RIK je potvrdio i kandidature muftije Muamera Zukorlića i lidera LSV Ištvana Pastora.

Potencijalni kandidati za predsednika Srbije imaju vremena još danas da se uključe u izbornu trku, jer u ponoć ističe rok za predaju kandidature.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: