Pastor i Zukorlić u izbornoj trci

Republička izborna komisija proglasila je muftiju Muamera Zukorlića i lidera SVM Ištvana Pastora za kandidate za predsednika na izborima raspisanim za 6. maj.

Info

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 15.04.2012.

13:09

Default images

RIK je proglasio i predsedničku kandidaturu lidera Pokreta radnika i seljaka Zorana Dragišića, tako da je do sada potvrđeno 11 kandidatura za predsednika Srbije.

RIK je na večerašnoj sednici proglasio Zukorlića za predsedničkog kandidata, koga je potpisima podržalo 10.653 građana.

Potvrđena je i kandidatura predsednika SVM Ištvana Pastora, koju je potpisima podržalo 12.553 građana.

Koalicija SPS-PUPS-JS prva je, 7. aprila, predala RIK-u potpise za kandidaturu Ivice Dačića za predsedničke izbore, a istoga dana i koalicija "Izbor za bolji život", koja je predložila lidera Demokratske stranke Borisa Tadića.

Kandidat Ujedinjenih regiona Srbije na predsedničkim izborima biće Zoran Stanković, aktuelni ministar zdravlja, a Demokratske stanke Srbije njen lider Vojislav Koštunica.

Predstavnici Srpske radikalne stranke predali su potpise podrške za kandidaturu Jadranke Šešelj, koja je zasad jedina žena među kandidatima, a potom i predstavnici koalicije "Preokret" za kandidaturu lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića.

Kandidaturu Tomislava Nikolića za predsedničke izbore predali su predstavnici "Pokrenimo Srbiju", koalicije stranaka okupljenih oko SNS.

Osma potvrđena kandidatura je Vladana Glišića iz "Dveri".

Rok za predaju kandidature ističe noćas u ponoć.

Pastor: Računam i na glasove nemađara iz Vojvodine

Pastor je ranije danas kazao da je on jedini kandidat iz Vojvodine koji izbornim prioritetom smatra regionalni interes.

"Iz tog razloga računam na ogroman broj glasova i nemađara iz Vojvodine", istakao je on, dodavši da u izbornom programu izgovara rečenice koje su utemeljene u realnosti, a nisu prazne rečenice.

"Računamo na podršku onih kojima je stalo do razumnog glasa", kazao je Pastor i istakao da će broj glasova koje bude osvojio u prvom krugu, biti obaveza i potvrda izbornog programa koji zastupa.

On je rekao da bi voleo da nađe "zajednički jezik" sa predsedničkim kandidatom Demokratske stranke Borisom Tadićem o prioritetima koji su važni za SVM i da će od toga zavisiti podrška Mađara u drugom krugu predsedničkih izbora.

"Realno da postignemo dogovor između ta dva kruga. Ako to tako bude onda bih voleo taj broj glasova skupljenih u prvom krugu da priključim njegovim. U slučaju da ne bude dogovora, nažalost neću biti u mogućnosti to da učinim", istakao je Pastor.

Lider SVM-a je naglasio i da je "možda jedini" kandidat koji neće uzeti dodatnih 50 miliona dinara koliko je budžetom predviđeno za predsedničke izbore i izjavio da očekuje da će drugi kandidati slediti njegov primer.

"Ovo bacanje novaca lopatama na bilborde, reklame i sve ostalo, ne priliči današnjim uslovima", naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: