Potvrđena kandidatura Glišića

Republička izborna komisija proglasila je Vladana Glišića, čelnika Pokreta Dveri, za kandidata na predsedničkim izborima 6. maja.

Info

Izvor: B92

Subota, 14.04.2012.

19:49

Default images

RIK je utvrdio da je 12.733 potpisa građana za kandidaturu Glišića bilo pravno valjano.

RIK je do sada, uključujući Glišića, proglasio osam predsedničkih kandidata. Kandidature su potvrđene lideru Demokratske stranke Borisu Tadiću, lideru Socijalističke partije Srbije Ivici Dačiću, lideru Demokratske stranke Srbije Vojislavu Koštunici i Zoranu Stankoviću koga su predložili Ujedinjeni regioni Srbije.

Proglašene su i kandidature Jadranke Šešelj koju je predložila Srpska radikalna stranka, lidera Liberalno demokratske partije i Preokreta Čedomira Jovanovića i predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

Rok za podnošenje kandidature za učešće na predsedničkim izborima ističe sutra u ponoć, a za proglašenje kandidature potrebno je podneti 10.000 potpisa.

Predsedničku kandidaturu ranije danas podneo je i muftija Muamer Zukorlić, a takav potez najavio je i Ištvan Pastor iz Saveza vojvođanskih Mađara.

Podneta je i kandidatura grupe građana "Pokret radnika i seljaka" za Zorana Dragišića, ali njima je RIK danas zatražio da u roku 48 sati dostave još 1.044 pravno valjanih potpisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: