Potvrđena kandidatura Glišića

Beograd -- Republička izborna komisija proglasila je Vladana Glišića, čelnika Pokreta Dveri, za kandidata na predsedničkim izborima 6. maja.

RIK je utvrdio da je 12.733 potpisa građana za kandidaturu Glišića bilo pravno valjano.

RIK je do sada, uključujući Glišića, proglasio osam predsedničkih kandidata. Kandidature su potvrđene lideru Demokratske stranke Borisu Tadiću, lideru Socijalističke partije Srbije Ivici Dačiću, lideru Demokratske stranke Srbije Vojislavu Koštunici i Zoranu Stankoviću koga su predložili Ujedinjeni regioni Srbije.

Proglašene su i kandidature Jadranke Šešelj koju je predložila Srpska radikalna stranka, lidera Liberalno demokratske partije i Preokreta Čedomira Jovanovića i predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

Rok za podnošenje kandidature za učešće na predsedničkim izborima ističe sutra u ponoć, a za proglašenje kandidature potrebno je podneti 10.000 potpisa.

Predsedničku kandidaturu ranije danas podneo je i muftija Muamer Zukorlić, a takav potez najavio je i Ištvan Pastor iz Saveza vojvođanskih Mađara.

Podneta je i kandidatura grupe građana "Pokret radnika i seljaka" za Zorana Dragišića, ali njima je RIK danas zatražio da u roku 48 sati dostave još 1.044 pravno valjanih potpisa.