Nikolić: Kosovo pripada Srbiji

Lider SNS Tomislav Nikolić rekao je na mitingu u Kosovskoj Mitrovici, da je bivši predsednik Srbije Boris Tadić odbio da uključi SNS u pregovore o KIM.

Info

Izvor: B92

Sreda, 11.04.2012.

16:11

Default images

Nikolić je obećao da će čim pobede zvati i Demokratsku stranku da učestvuje u pregovorima o Kosovu i Metohiji ali i sve druge stranke koje imaju poslanike u parlamentu jer se, kako je ocenio, radi o velikom teretu za jednog čoveka i jednu političku stranku.

"Ovo je teret koji može da nosi samo cela Srbija. Ja neću na vas da tovarim taj teret, ja neću da vam kažem postavite barikade pa posle da dođem prvi da vas bijem. Ako vam kažem postavite barikade, noćivaću na njima. Ako neko hoće da vas bije moraće prvo da bije mene, kao predsednika Srbije", poručio je Nikolić.

Lider SNS je okupljenim građanima na trgu "Šumadija" u Kosovskoj Mitrovici poručio da želi da ih uvede u EU ali da građani znaju koji uslov nikada neće moći da ispuni, dodajući da ga nije čuo do sada i da ne treba da ga postavljaju.

"Treba da odmah odustanu od tog (zahteva). To je za osam do deset godina, a treba da se živi sutra, treba da se obezbedi svaki dan život. Ne možemo da legnemo i čekamo kad ćemo u EU. A, šta ako ne uđemo nikada", rekao je Nikolić.
Foto: Tanjug
Dodao je kako već deset godina govori o Srbiji koja je kuća sa dvoje vrata na istoku i na zapadu i da treba otvoriti svaka vrata jer je "svako ko ima ponudu da građanima Srbije bude bolje dobrodošao".

"Kosovo nije moje, nije mi ga ostavio otac, nisam ga kupio, ne mogu da ga prodam, ne mogu nikome da ga poklonim, pripada svima vama - celoj Srbiji, svakom njenom građaninu pojedinačno pa kako građani žele tako će i da bude. U Ustavu piše da žele da bude - Srbija i biće Srbija dok poslednji Srbin hoda zemljom Srbijom", rekao je Nikolić.

On je dodao i da ne zna šta je aktuelna vlast dogovorila sa Prištinom i ne zna o čemu su pregovarali i da je jedan čovek rešavao našu sudbinu na Kosovu i Metohiji - Boris Tadić, koji, kako je rekao, duguje da kaže dokle je stigao.

"Dokle god da je stigao dalje odatle ni jedan korak ne sme da se napravi. Dokle god da je otišao u pokušajima da se dodvori da bi ostao i treći mandat, šta god da je potpisao a da je na štetu Srbije to mene ne obavezuje", istakao je Nikolić.

Član predsedništva SNS Zorana Mihajlović izjavila je da naprednjaci imaju nekoliko važnih tačaka programa i da će se boriti protiv lopovluka i korupcije, imenovati odgovorne ljude.

"Otvorićemo i pokrenuti privredu, osnovati naše nacionalno bankarstvo, razvojnu banku, pomoći malim i srednjim preduzećima, smanjiti poreze na zarade, ovde će se raditi i graditi", poručila je Mihajlovićeva i pozvala okupljene da 6. maja zaokruže broj 5.

Na mitingu, koji niji nisu obezbeđivali pripadnici kosovske policije, govorili su, između ostalih, i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, član predsedništva SNS Borislav Pelević, lider Nove Srbije Velimir Ilić, predsednik IO SNS Milan Bačević, potpredsednik Pokreta Snaga Srbije BK Jasmina Mitrović Marić i predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić.

Miting nisu obezbeđivali pripadnici kosovske policije, a pre početka mitinga na centralnom gradskom trgu nastupila je estradna umetnica Maja Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: