"Pravi izbori kad se glasa za ime"

Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović izjavila da će pravi izbori biti kada građani budu glasali za ime i prezime.

Info

Izvor: B92

Sreda, 11.04.2012.

13:08

Default images

Ona kažei da parlament može da kvalitetno radi i sa manjim brojem poslanika od trenutnih 250.

"Pravi izbori će biti kada budemo glasali za određeno ime i prezime kako bismo znali ko nam sedi u poslaničkim klupama. U ovom prelaznom periodu bar znamo ko su prvih 50 na listi", rekla je ona na predavanju "Imidž Narodne skupštine" na Fakultetu političkih nauka.

Govoreći studentima o tome kako se gradi i šta utiče na imidž parlamenta, Đukić-Dejanović je navela da je, između ostalog, način na koji se govori o zakonima koji se usvajaju jedan od ključnih elemenata.

Prema njenim rečima, ukoliko je to potpuno nerazumljiv način za prosečnog čoveka to je ključ lošeg imidža.

Đukić-Dejanović je ocenila "da skupština radi crnački" u odnosu na druge institucije, te da je od crne rupe i početne blokade rada prešla put do šampiona evrointegracija, i da se zato zalaže za transparentniji rad i drugih državnih institucija.

Ona je, međutim, ocenila da transparentnost rada može da bude mač sa dve oštrice kada je reč o stvaranju imidža, i kao primer navela izveštavanje pojedinih dnevnih listova koji, prema njenom mišljenju, o radu parlamenta ne pišu dovoljno objektivno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: