Vučić: Ne bežimo od teme Kosova

Beograd -- Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio da pitanje Kosova nijeu drugom planu kampanje te stranke.

Prema njegovim rečima, "građani ne znaju kako da prežive, pa je kampanja uglavnom bazirana na osnovnim životnim problemima".

"Mi od teme Kosova ne bežimo. Mi ćemo se našem narodu obratiti i poslati poruku da je Kosovo i Metohija u sastavu Srbije", rekao je Vučić na konferenciji za štampu, na otvorenom, ispred hotela "Jugoslavija", i dodao da se Srbija mora pridržavati svog Ustava.

On je ocenio da je aktuelna vlast dovela građane u situaciju da nemaju perspektivu i posao i da zato razmišljaju kako će da prežive, zbog čega su životne i ekonomske teme najvažnije.

SNS će, rekao je u tom kontekstu, 11. aprila održati predizborni skup u Kosovskoj Mitrovici.

On je ocenio da je predsednik Demokratske stranke i kandidat za predsednika Srbije Boris Tadić "pokazao svoje pravo lice u kampanji", "da ne preza ni od čega i svaki dan traži prostor u medijima, jer nije u stanju da džentlmenski trči političku trku".

Upitan da prokomentariše Tadićevu izjavu da Srbija posle izbora treba da ima 15 do 17 ministarstava, Vučić je odgovorio da će naprednjaci, ukoliko osvoje vlast, formirati vladu sa 15 ministarstava.