RIK-u predata Dačićeva kandidatura

Beograd -- Koalicija SPS-PUPS-JS podnela je Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) prijavu za kandidaturu Ivice Dačića za predsednika Srbije.

Kandidatura Dačića za predsednika Srbije je prva kandidatura predata RIK-u, a koalicija je za to prikupila 15.666 potpisa.

"Reč je o čoveku koji uživa velik ugled u javnosti Srbije i koji može i sme jasno i javno da kaže gradjanima Srbije sve ono što je deo njihovih problema i način njihovog rešavanja. Mi smo ubedjeni da će naš kandidat pobediti na izborima", istakao je funkcioner SPS-a Žarko Obradović.

Obradović je rekao da je koalicija SPS-PUPS-JS koalicija ljudi koji su kompetentni, sposobni, koji znaju da rešavaju probleme, brinu o državnim i nacionalnim pitanjima, ali se i domaćinski ponašaju i ne razdvaja gradjane ni po kom osnovu i istako da je lider te koalicije Ivica Dačić.

Funkcioner PUPS-a Milan Krkobabić rekao je učešće Dačića na izborima gubi smisao da se glasa protiv nekog i da je Srbija konačno učešćem Dačića na izborima dobila šansu da glasa za nešto.

"Dovoljno dugo smo znali šta nećemo, ali ajde jednom da saznamo šta hoćemo", poručio je Krkobabić.

Funkcioner Jedinstvene Srbije (JS) Petar Petrović rekao je da je JS sigurna da će Dačić ući u drugi krug izbora a zatim i pobediti jer je dosadašnjim radom kao ministar policije pokazao "hrabrost i jasnu nameru da štiti Srbiju i sve gradjane".

Predsednički izbori održavaju se 6. maja zajedno sa parlamentranim, pokrajinskim i lokalnim izborima.

"Mesto broj jedan nije rezervisano za Tadića i Nikolića"

"Ja sam prvi podneo kandidaturu za predsednika to je bio način da pokažem Tadiću i Nikoliću, kad već hoće da se igraju izbora, kako izgleda takmičiti se sa onim ko od njih ima veće političko iskustvo", izjavio je danas novinarima u Prokuplju Ivica Dačić.

On je rekao da su se svi iznenadili što je ta koalicija prva podnela kandidaturu za predsednika i u kratkom roku prikupila potpise podrške, ali to je "dokaz da mesto broj jedan nije rezervisano za Tadića i Nikolića".