RIK proglasio 10. listu

Republička izborna komisija proglasila je 10. listu za parlamentarne izbore 6. maja - "Reformistička stranka - prof.dr. Milan Višnjić", čije je sedište u Nišu.

Info

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.04.2012.

18:34

Default images

Ukupan broj pravno valjanih izjava birača, koji su podržali tu listu je 12.104, a RIK je naknadnom proverom utvrdio da 351 lice nije bilo upasano u jedinstveni birački spisak, da je 286 podržalo neku od prethodnih lista, a da je devet građana imalo neispravan jedinstveni matični broj.

RIK je utvrdio da je lista "Reformistička stranka-prof.dr Milan Višnjić" izjavama podržalo 11.413 građana.

Prvi na listi je predsednik stranke Aleksandar Višnjić, drugi je predsednik beogradskog odbora te partije i kandidat za gradonačelnika glavnog grada Mirko Beoković, a treća doktorka Snežana Miljković. Za člana proširenog sastava RIK izabran je Todor Krstić, a za zamenika člana Vladimir Perić.

RIK je do sada proglasila liste "Izbor za bolji život - Boris Tadić", Srpska radikalna stranka - Dr Vojislav Šešelj", "Ujedinjeni regioni Srbije - Mlađan Dinkić", "Čedomir Jovanović - Preokret", "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić", Demokratska stranka Srbije -Vojislav Koštunica", "Ivica Dačić - SPS-PUPS-JS", "Dveri za život Srbije" i "Savez vojvođanskih Mađara -Ištvan Pastor".

RIK je utvrdila i jednokratnu naknadu za članove radnih tela RIK za opštinske i gradske izborne komisije od po 15.000 dinara, dok je za opštinske i gradske izborne komisije, bez obzira na to koliko komisja ima članova, odredila jednokratnu isplatu od po 75.000 dinara.

RIK je odlučio da na posebne računa opštinskih i gradskih uprava uplati po 4,30 dinara za svakog birača koji je upisan u birački spisak lokalne samouprave, kao naknadu za troškove dostave obaveštenja biračima sa brojem i adresom biračkog mesta na kome će birač glasati.

Ti troškovi za inostranstvo iznose po dva evra za birača koji se prijavio lokalnim samoupravama ili Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu da će glasati u inostranstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: