"Preokret najbrže vodi u EU"

Lider SPO-a Vuk Drašković izjavio je u Požarevcu da je Srbiji mesto u Evropi i da jedino "Preokret" najbrže može da organizuje zemlju na evropskim principima.

Info

Izvor: B92

Nedelja, 01.04.2012.

15:16

Default images

Pozivajući građane da glasaju za koaliciju "Preokret" na izborima 6. maja, Drašković je u razgovoru s građanima istakao da je šesti maj jedan od najvažnijih datuma demokratske Srbije.

"Tada se glasa za svoje domaćinstvo i svoje ukućane, glasa se za evropske vrednosti i evropske standarde", kazao je lider Srpskog pokreta obnove i naglasio da je Srbiji mesto u Evropi, "da je okretanje Istoku zabluda i prevara velikog broja stranaka" i da evropske tekovine moraju biti ugrađene u novu Srbiju.

"Samo Preokret je na tom putu, i jedini najbrže može da organizuje zemlju na evropskim principima. Evropa od Srbije traži svaku vrstu otvorenosti prema susedima, ali i prema svima, decentralizovanu državu sa razvijenim regijama, iskorenjene korupciju i kriminal", kazao je Drašković.

Lider SPO smatra da su "principi socijalne pravde danas najrazvijeniji u Evropi" i da "nje nema na toj istočnoj strani na koju bi neki da preusmere Srbiju".

On je kazao da se zalaže da se se otkriju svi zločini i zločinci "bez obzira na znakove koje su imali na svojim kapama..."

"To što je neko pobedio u građanskom ratu, ne znači da se može pobeći od pravde. Otvaranje javnih dosijea kod nas nema, a onaj koji se boji istine taj ima problema sa svojom savešću", istakao je Drašković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: