"Ne obećavamo bajke, već sigurnost"

Lider DS-a Boris Tadić poručio je da predstavnici liste "Izbor za bolji život" ne nude građanima bajke, već jasan plan kako da se uloži u sigurnu budućnost.

Info

Izvor: Tanjug

Subota, 31.03.2012.

17:29

Default images

"Ne mogu da obećam trenutnu blagodet, ali mogu da se obavežem da će u roku od godinu dana Srbija ponovo krenuti snažno napred", poručio je Tadić na konvenciji liste Izbor za bolji život u Resavici, kod Aleksinca.

"Naš plan je jednostavan, životan i ljudski. Ako taj plan podržite 6. maja, nastavićemo dalje. Biće teškoća, ali nećemo stati", rekao je Tadić .

"Ako taj plan podržite, Srbija će koračati ka EU. Ako ga podržite, uveren sam da ćemo dostići neslućene visine i da će i posao i investicije i sigurnost biti na dohvat ruke. To je naš plan, opredeljenje i vjeruju", dodao je lider DS.

On je obasnio da će u mesecima posle izbora biti neophodno povući teške mere, uključujući smanjenje javne potrošnje, kako bi Srbija ponovo snažno "stala na noge".

Tadić je građane upozorio da će njihov izbor 6. maja definisati njih i njihovu budućnost, i da ne smeju da nasednu na poruke političkih kolebljivaca, koji ne znaju gde je budućnost Srbije ili onih koji predlažu da ona ostane zauvek neutralna jer, kako je naglasio, Srbija mora da nastavi da se kreće.

Podsećajući na reči Zorana Đinđića da će Srbiji, ako stane, biti potrebno deset godina da se ponovo pokrene, Tadić je rekao da je sadašnja vlada upravo činila sve da država ne stane.
(Foto: Tanjug)
"Sačuvali smo svaki pojedinačni potencijal razvoja. To je bilo vema teško. Pogledajte Grčku, Portugal, Mađarsku, čak i Hrvatsku, to su zemlje koje su usled krize prigušile neki deo svog potencijala, a mi smo sve svoje potencijale sačuvali", objasnio je Tadić.

Odgovarajući na kritike da sadašnja Vlada Srbije nije učinila dovoljno u protekle četiri godine, Tadić je podsetio da i jabuka kada se posadi tek četvrte godine daje rod.

"To nije razlog da je posečete pre nego što da rod. Gledajte kako niču pupoljci kako se grana, ali ta jabuka će davati roda i pete i šeste godine i u deceniji pred nama", poručio je Tadić.

Srbija je, kako je dodao, danas jedna od retkih zemaja koje ulažu u potencijal svog razvoja, što se nabolje može osetiti u resavskom kraju, gde je revitalizovao više rudnika, a stotine mladih rudara u protekle četiri godine dobilo posao.

Kako je podsetio, rudarstvo je godinama bilo zapušteno, ali Srbija danas, zahvaljujući dalekovidoj vladi, ponovo pravi bilanse geoloških potencijala, jer nacionalno bogatstvo ne sme da se rasparča i razvuče kao u poedinim trenucima srpske istorije.

"Ne verujem u državu brutalnog liberalizma u kojoj jači kači, u kojoj se ne pomaže građanima i zato tražim i od vas da preuzmete svoju sudbinu u svoje ruke. U svakom od vas postoji talenat i dar i morate da ga prepoznate. Država koja ne pomaže one koji predstavljaju potencijal razvoja ne ulaže u svoju budućnost, a u rudarstvu se nalaze neki od najvećih potencijala našeg razvoja", poručio je Tadić žiteljima Resavice.
(Foto: Tanjug)
Potpredsednica DS Trivan poručila je da u naredne četiri godine žene moraju biti u centru pažnje nove vlasti i da će država stati iza svake od njih koja preuzme inicijativu i brigu za egzistenciju svoje porodice.

Trivan je naglasila da je potrebno da se ženama omogući da pokrenu sopstveni biznis, podsećajući da u Resavici danas nema nazaposlenih muškaraca, ali da je sa ženama situacija drugačija.

"Tražim da strane investicije dolaze u sva mesta u Srbiji pođednako, da se novac koji se daje stranim invesitirotima daje i domaćim preduzetnicima, da drzava osnuje Garantni fond, jer žene nemaju nepokretnosti i imovinu neophodnu da bi dobile kredite", rekla je.

Trivan je istakla činjenicu da je baš to mesto pre četiri godine bilo u mraku, poput onog iz Petrijinog venca, a danas je tu svetlo, optimizam, mladi ljudi i 500 novih rudara.

"To je razultat realne politike odgovornih ljudi", ocenila je Trivan i naglasila da je za to zaslužna loklana vlast koju je vodila DS.
(Foto: Tanjug)
"Tražim da i u sledeće četiri godini Srbiju vode najodgovorniji i najsposobniji, da obezbede mir za našu decu. Tražim podršku da pobedi i zemlju nastavi da vodi Boris Tadić", rekla je Trivan.

Pristalicama u Resavici obratio se i nosilac liste za Despotovac Bratislav Trifunović, koji je rekao da će mart 2012. godine ostati upamćen po tome što je osvojen status kandidata za članstvo u EU, što je predsednik Srbije Boris Tadić dobio nagradu Saveta Evrope, ali i po tome što je javno preduzeće za eksploataciju uglja "Resavica" otvorilo kop za eksploataciju novih 2,5 miliona tona mrkog uglja.

"Danas je Resavica i ispod i iznad zemlje jedan od napotentnijih gradova u Sribji, koji je podigao Despotovac i ceo region na noge. Zato ćemo na izborima referendumski da napravimo 90 odsto podrške. Izlazimo sigurni u ubedljivu pobedu", poručio je Trifunović.

Pristalicama su se obratili i zaposleni u rudniku "Rembas" u Resavici Dragan Radojković i Zoran Aksentijević, koji su istakli da je najvažnija promena koju je to mesto doživelo u protekle četiri godine činjenica da je rekordno povećana proizvodnja uglja, bezbednost i socijalna sigurnost njenih građana.

"Nadamo se da ćemo nastaviti tim putem u bolji život", poručili su oni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: