SRS: Zauvek poraziti EU

Novi Sad -- Funkcioneri SRS-a poručili su da građani 6. maja izlaze na referendum na kome Srbija mora da pobedi, a EU da bude poražena.

Potpredsednik SRS Zoran Krasić je, na mitingu na Trgu Slobode u Novom Sadu, rekao da je interes srpskog naroda da ne bude u EU "jer nam EU otima Kosovu i Metohiju".

"Pravi interes srpskog naroda je da na izborima izabere Srbiju, a ne Evropsku uniju", rekao je Krasić na skupu radikala.

Krasić je napomenuo da SRS ima plan da oporezivanjem tajkuna građanima vrati dostojanstven život.

"Ključna tačka tog plana je oporezivanje tajkuna koji treba da plate ono što duguju državi", rekao je Krasić na mitingu, a saopštila je SRS.

Funkcioneri te stranke poručili su na mitingu da će građani 6. maja birati između "Tadićeve i Nikolićeve Evropske unije i Srbije".

"Nećemo da budemo deo najveće američke kolonije koja sebe naziva Evropskom unijom. Ovo su izbori na kojima su na jednoj strani srpski radikali, a na drugoj svi ostali koji kažu da EU nema alternativu", rekao je predsednik gradskog odbora SRS Novi Sad Đurađ Jakšić.

Potpredsednik SRS Aleksandar Martinović je kazao da "nije prošlo ni mesec dana od potpisivanja kandidature za članstvo u EU, a već stižu signali da bi i Vojvodina trebalo da se otcepi".

"Čujemo ovih dana najave da će Srbija biti podeljena na Vojvodinu i centralnu Srbiju i ti predlozi dolaze odavde. Oni koji to predlažu ne znaju da je Vojvodina uvek bila srpska i ne znaju da je baš ovde u Novom Sadu u 18. veku krenuo talas ujedinjenja srpskog naroda", rekao je Martinović.
Potpredsednik SRS Milorad Mirčić rekao je da je propadanje Srbije počelo od 2000. godine od kada su, kako je kazao, EU i SAD ucenile vlast da prizna samostalnost Kosova i Metohije.

"Problemi u Vojvodini počeli su onog trenutka kada je usvojen neustavni podzakonski akt koji se zove Statut AP Vojvodine. To je kvazi Ustav koji omogućava stvaranje kvazi države Vojvodine", rekao je Mirčić.

Funkcioneri SRS-a obišli Južnobački okrug

"Jedini način da se Srbija spase od pogubnog evropskog puta je da na Đurđevdan pobedi koalicija koju će napraviti radikali, a to je koalicija jedinstva srpskih radikala i naroda", rekao je Krasić u razgovoru sa građanima u Temerinu.

On je, kako se navodi u saopštenju SRS, upozorio da EU Srbiji otima Kosovo, da je vlast zadužila Srbiju za 27 milijardi evra, a da su privredu uništili Međunarodni monetarni fond, strane banke i tajkuni.

Funkcioneri SRS-a su u razgovoru sa poljoprivrednicima na traktorskim barikadama na koviljskoj petlji naglasili da ta stranka ima konkretan
plan za oporavak poljoprivrede.

"Plan predviđa sveobuhvatne mere, od državnih subvencija do smanjenja PDV na sredstva za proizvodnju, sa ciljem da se smanji trošak poljoprivredne proizvodnje i zagarantuje profit", naveo je Krasić.

Predsednica Izvršnog odbora SRS-a Vjerica Radeta je u razgovoru s građanima istakla da je SRS uvek bila dosledna u borbi za dobrobit naroda i ocenila da su SRS i Vojislav Šešelj poslednja odbrana Srbije.

"Dok su evropske stranke uvodile PDV, mi smo amandmanima uporno tražili njegovo ukidanje na bebi opremu, knjige i osnovne životne namirnice domaće proizvodnje i njegovo smanjenje za poljoprivredne mašine. Sada ti isti koji su odbijali naše zahteve, izlaze pred birače i obećavaju im ono što su do sada odbijali da urade", navela je Radeta.

Funkcioneri Srpske radikalne stranke obišli su Južnobački okrug i posetili Titel, Žabalj, Temerin, Bečej, Srbobran, Vrbas, Bački Maglić, Bač, Bačku Palanku, Beočin i Sremske Karlovce.