"Nikoliću - pomozi,Tadiću - povedi"

Lider LDP Čedomir Jovanović pozvao je vođe SNS i DS da zajedno rade na stvaranju nove, moderne, bolje, evropske Srbije.

Info

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 25.03.2012.

14:34

Default images

"Nikoliću - pomozi, Tadiću - povedi, da svi u taj posao krenemo", poručio je Jovanović na prvoj izbornoj konvenciji "Preokreta" u Centru "Sava".

Jovanović je poručio predsedniku vladajuće Demokratske stranke i Srbije Borisu Tadiću da "povede", a lideru Srpske napredne stranke Tomislavu Nikoliću da "pomogne".

Po njegovim rečima, na predstojećim izborima, 6. maja, neće biti "matematičkih koalicija", već volja gradjana, a u kampanji je "previše otrova i slepila".

On je poručio lideru DS-a da kao predsednik države gradjanima ne bi trebalo da "nudi život u DS-u", već da je dužan da "ponudi našu zemlju i pokaže gde je posao koji treba zajedno da uradimo".

Po Jovanoviću, ako se Tadić tog posla plaši - nije dostojan da obavlja funkciju predsednika. Kad je reč o lideru naprednjaka Nikoliću, Jovanović mu je poručio da se ne bori za vlast, jer je "vlast svakome u Srbiji pala u krilo", već da pomogne Srbiji tako što će joj reći "istinu koju je i sam morao u velikoj meri da prihvati".

Jovanović je naglasio da "Preokret" Srbiji nudi viziju moderne, evropske i demokratske Srbije.

"Ljubav prema svojoj zemlji, selu, penzioneru, Albancu, Bošnjaku, Sarajevu, Prištini, Evropi, svetu, životu...je energija koja pokreće Preokret", poručo je Jovanović i naglasio da ta koalicija mora da "krči put" i da bude sposobna da na taj put povede i one koji gledaju sa strane, a svesni su istine.

"Nema više nijedne velike reči koju smo dužni zemlji, ostao je samo veliki posao da se uradi kako bi izgradili modernije i bolje društvo", zaključio je Jovanović.

Okupljenima se obratio i lider SPO Vuk Drašković, koji tvrdi da građani Srbije već 12 godina svakog sekunda plaćaju 20 evra za izdržavanje "preseljenog suvereniteta" nad Kosovom.

Na predizbornom skupu "Preokreta", na čijoj će listi SPO učestvovati na predstojećim izborima, Drašković je upitao "šta se to događa s političkom elitom, kad Preokret jedini traži da se prekine ubijanje Srbije zarad očuvanja nečega što postoji samo kao fatamorgana".

Prema Draškovićevim rečima, pitanje je kako će Srbija sa ovakvom političkom elitom uopšte ući u Evropsku uniju.
Lider Socijademokratske unije Žarko Korać kritikovao je nastupe ostalih učesnika u kampanji uz ocenu da "DS umesto da nudi konkretan program za izalazak iz krize ima personalizovanu kampanju, da SNS vodi kampanju 'otkud ja znam', dok lider socijalista Ivica Dačić rutinski preti, a lider D S S Vojislav Koštunica sad hoće, pored vojne, i političku neutralnost što govori da ni on ne zna šta da radi".

Simpatizerima i pristalicama "Preokreta" obratili su se i predstavnici ostalih članica koalicije, pa je predsednik "Bogate Srbije" Zaharije Trnavčević poručio da se, "ukoliko 6. maja Srbija vrhom olovke ubije aždaju, može nadati ozdravljenju", a predsednica ASNS Ranka Savić pozvala radnike, nezaposlene, penzionere i socijalno ugrožene da veruju "Preokretu" i promenama u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: